Anadolu OSB 7. Geleneksel Zafer Bayramı Kutlamaları yapıldı.

Ankara Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB) 7. Geleneksel Zafer Bayramı Kutlamaları coşkulu bir etkinlikle gerçekleşti.

Anadolu OSB 7. Geleneksel Zafer Bayramı Kutlamaları yapıldı.
Yayınlanma:

Anadolu OSB her yıl ülkenin önemli dönüm noktalarından olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşunu ve 13 Eylül Sakarya Meydan Savaşı kazanımını anlamlı bir etkinlikle kutlamaya devam ediyor.

Yüzlerce sporcu, sanatçı ve sanayi çalışanları Başkent caddelerinden sanayi havzalarına zafer coşkusunu taşıyor.

100. YIL ANISINA PEDALLADILAR

Anadolu OSB 7. Geleneksel Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara Bisiklet Meclisi’ne (ABİM) bağlı yüzlerce sporcu ile Kurtuluşun Merkezi Anadolu’ya 1764 Bisiklet Turu düzenlendi. Ankara Kalesinde başlayan turu Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay ve Ankara Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Basa başlattı. Başkentin en önemli caddelerinde “zaferi yaşat” söylemiyle rengarenk sahneler yaşatan bisiklet sporcuları Ankara Bahçelievler’de de “Otomobilsiz Kent Günü Töreni”ne katıldı. Buradan da ikinci başlangıcı EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş yaptı. Tur Anadolu OSB Çanakkale Şehitleri Anıtına kadar devam ederek, 60 km ile tamamlandı. Tura aynı zamanda çok sayıda sanayi çalışanı katıldı ve sosyal birliktelik mesajı verildi.

whatsapp-image-2023-09-18-at-13-07-29.jpeg

ANADOLU OSB YAĞMUR SUYU GÖLETİNDE 103 KİŞİ YARIŞTI

Anadolu OSB Yağmursuyu Göletinde eş zamanlı başlayan Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması ise Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) hakemliğinde ve Ankara İl Tarım Müdürlüğü kontrolünde yapıldı. Gölet etrafında kura yöntemi ile belirlenen yerlerde olta atan 103 kişi beş saat yarıştı. Yarışma sonucunda ‘En Büyük Balık Yakalayan” kategorisinde 60.4 cm’lik balık ile birinciliğe Ramazan Çalışır, ikinciliğe 47 cm’lik balık ile Hüseyin Özcan, 44,6’lık balık ile üçüncülüğe Şevket Savaş hak kazandı. “En Çok Balık Yakalayan” kategorisinde ise birinci İbrahim Aksu, ikincisi Ekrem Ulu, üçüncüsü ise Adem Canbasan oldu. Etkinlik ödül takdim töreni ile devam etti. Yarışmada dereceye girenlere olta takımı hediye edildi.

whatsapp-image-2023-09-18-at-13-07-29-2.jpeg

TUNCAY: ZAFERİ YAŞAT

Etkinlik şehitleri anma töreni ile devam etti. Yüzlerce sporcu ve katılımcı saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın ardından ülke kurucularını minnetle andı.

Törende konuşma yapan Başkan Hüseyin Kutsi Tuncay, ülke kuruluş tarihinin önemine değinerek, şehitleri her zaman şükranla andıklarını belirtti.

Tuncay, “Anadolu OSB’nin içerisinde bulunduğu topraklar tarihimizin en önemli noktalarından Sakarya Meydan Muhaberesinin yapıldığı topraklardır. Bizde tarihimize duyduğumuz vefa ve sorumluluk ile her yıl sizlerle aynı yurttaşlık duygularını beraber yaşayalım diye bu organizasyonla bir araya geliyoruz. Atatürk’ün ifade ettiği gibi, “Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır” bizde bu öğreti ile “zaferi yaşat” diyerek, ülkemize önemli bir miras bırakmaya devam ediyoruz. Bölgemizde şu an 120 firma üretimde olup, istihdam sayımız 6 bine ulaşmıştır. Bu yıl Önce İnsan kreş ve anaokulunu, ticari binaları, Anadolu Camii’ni, spor tesisinin yapıma başladık. Hızla gelişmeye devam ediyoruz. Tüm destekleyenlere ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

SEYMENLERDEN GÖRKEMLİ GÖSTERİ

Konuşmaların ardından sahne alan Ankara Kulübü Derneği Seymenleri unutulmaz bir gösteriye imza attı. Ankara’nın en köklü sivil toplum kuruluşunun Seymenleri gösterdikleri sahne performansı ile katılanları kendilerine hayran bıraktı. Gösterinin sonunda ise Seymenler sporcularla beraber Ankara Oyun Havaları oynadı.

whatsapp-image-2023-09-18-at-13-07-28.jpeg

Etkinlik, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde Başkent Üniversitesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Sanayi Odası, Ankara Kulübü Derneği, Ankara Kent Konseyi, Ankara Bisiklet Meclisi, Amatör ve Sportif Olta Balıkçılı Federasyonu ve Genç Girişim Yönetişim Derneği paydaşlığında düzenlendi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.