Anadolu OSB Cumhuriyetin 100. Yılında 21. Yaş kutlaması

Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları devam ediyor. Bu kapsamda Anadolu Organize Sanayi Bölgesinin 21. Kuruluş Yıldönümü Katılımcı Buluşmasında Antakya Medeniyetler Korosu Konseri ile kutladı.

Anadolu OSB Cumhuriyetin 100. Yılında 21. Yaş kutlaması
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları kapsamında 21. yaşını konserle karşıladı. Katılımcılar Antakya Medeniyetler Korosu Konseri ile hem eğlendi hem de Anadolu OSB’nin yeni yaşını kutladı.

Anadolu OSB’nin yeni yaşını kutlandığı konsere Anadolu OSB Yönetim Kurulu da katılım sağladı. Yönetim Kurulu’ndan konserde yer alan isimler şöyle:

Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay

Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ayhan Çekim

Anadolu OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kurt

Anadolu OSB Yönetim Kurulu Üyesi Akın Aslan

Anadolu OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Şanal

anadolugazete.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Orhan Kemal Erkılıç ve anadolugazete.com.tr Yazı İşleri Müdürü Adem Yavuz Irgatoğlu da konsere katılım sağladı.

2-001.jpg

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, şöyle konuştu: “Anadolu Organize Sanayi Bölgesi planlı sanayileşme ve yaşam merkezinin çoban yıldızı aslında OSB projesine inanma ve inandırma duyguları ve gerçeği üzerinden kuruldu. Bir bakışa ne kadar uzağı görebiliriz? Her şeyi kendinden bekle. Ama ilkemiz oldu başından beri. Üretim alanlarını planlarken bölgede yaşayanların sosyal ihtiyaçları düşünüldü ve planlandı. Örnek üretim ve yaşam merkezi organize sanayi bölgesi Ankara'mıza ve Türkiye'mize güzel bir miras. Bu mirasın buluşmasına destek veren herkese, çalışanlarımıza, yönetim kurulumuza saygılarımı sunuyorum.”

top.jpg

Sözlerine devam Tuncay, şunları dedi: “Özel bir bölge oluşturduk hep birlikte. Üreticinin huzura ihtiyacı var. Üreticinin hizmete ihtiyacı var. Biz organize sanayi bölgesi yönetim kurulu olarak elimizden geldiğince üretenlere destek vermeyi onların ihtiyaçlarını zamanında çözmeyi hep göremedik. Kapının içinde huzur sağlamaya çalıştık. Kapının dışında zaten yeterince huzursuzluk var. Bu yıl özel bir yıl ve Cumhuriyet'in yüzüncü yılı. Mustafa Kemal Atatürk’ün gelişinin 105. yılı. Bizimde 21. yılımız. Bu yıl depremlerle, sellerle, acı ve gözyaşı ile geçti. Etrafımız kan ve gözyaşı. Ben özellikle Atatürk'e, silah arkadaşlarına, Cumhuriyet'i kuran iradeye ve cumhuriyeti bugüne bugüne kadar yaşatanlara minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.”

34.jpg

Türkiye Cumhuriyeti Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, açılış konuşmalarında Atatürk ile ilgili anılarını anlattı. Atatürk’ün naaşının Etnografya Müzesi’nden Anıtkabir’e taşınma sürecindeki mangada görev aldığını dile getiren Özden, toprağa konulduğu an ve devamında gelişen süreci konuklara açıkladı.

32.jpg

Tohumluk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Ayhan, açılış konuşmalarında Resim Ve Heykel Müzesi’nin yanında bulunan Türk Ocağı Salonu’nun hikayesini anlattı. Cemal Reşit Bey’in bestelediği 10. Yıl Marşı ilk defa burada okunduğuna değinen Pınar Ayhan, dil tarih kongresinin de burada yapıldığına dikkati çekti. Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata verdiği değeri anlatan Ayhan, birçok askeri başarının arkasında sanat başarısının olduğuna dikkati çekti. “Biz davasına gönülden inanmış bir liderin evlatlarıyız.” diyerek sözlerini tamamladı.

21.jpg

Açılış konuşmaları sonrasında Antakya Medeniyetler Korosu şarkılarını seslendirdi. Burcu Akkaya tanıtım ve sunum yaptı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.