Anafartalar Belediye Çarşısı kentin yeni favorisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'in köklü çarşılarından Anafartalar Belediye Çarşısı'nda gerçekleştirdiği yenileme çalışmalarıyla kentlilerin favorisi haline gelen bir mekân yarattı.

Anafartalar Belediye Çarşısı kentin yeni favorisi
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus'un simge değerlerinden olan Anafartalar Belediye Çarşısı'nda başlattığı kapsamlı dönüşüm çalışmalarını tamamladı. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından orijinal mimariye uygun olarak gerçekleştirilen bu projenin amacı, Başkentin tarihi ve kültürel değerlerini öne çıkarmak. Yapılan yenileme çalışmaları sonrası esnafın memnuniyeti oldukça yüksek.

anafartalarcarsisis.jpg

MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTU

Uzun süredir bakımsız kalan 1735 metrekarelik Anafartalar Belediye Çarşısı, Ulus Hükümet Caddesi ile Anafartalar Caddesi'nin kesişiminde yer alıyor. Çatı, altyapı ve dış cephe gibi önemli dönüşüm çalışmaları sonrasında çarşı yenilendi. Bu çalışmaların ardından müşteri potansiyeli her geçen gün artıyor. 'Ulus Tarihi Kent Merkezi Kentsel Sit Alanı Yenileme Projesi' kapsamında gerçekleştirilen bu yenileme çalışmaları sayesinde, 60 yıllık tarihi Anafartalar Belediye Çarşısı'nda esnaf daha modern ve düzenli bir ticaret ortamının keyfini çıkarıyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.