Ankapark için şok iddia: Park değil havuz açılıyor!

Yılan hikayesine dönen Ankapark tartışmaları yeniden alevlendi. Geçtiğimiz günlerde basına düşen bilgilere göre Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) 30 Ağustosta Ankapark'ı hizmete açması beklenirken gündem bir anda ihale tartışmalarına döndü. Melih Gökçek döneminde yapılan, Mustafa Tuna döneminde herhangi bir ilerleme kaydedilmeyen Ankapark için Mansur Yavaş ise "Yargı eliyle çürütülmüş" yorumunda bulunmuştu. Peki, Ankapark'ın kaderi ne olacak?

Ankapark için şok iddia: Park değil havuz açılıyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ZAFER ALTUNTAŞ

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, görevinden alınmasının ardından Ankapark hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulunmuştu. Gökçek, Ankapark'ın durumu ve projedeki gelişmelerle ilgili eski Başkanlardan Mustafa Tuna ve mevcut Başkan Mansur Yavaş'ı "projeye sahip çıkmayıp çürümeye terk ettikleri iddiası" ile eleştirmişti.

ankapark-mustafa-tuna.jpg

Gökçek'in dev projesi Ankapark hakkında dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Hürriyet Ankara'ya verdiği demeçte, “Millete sorarız ne istiyorlarsa onu uygularız. Ankapark ile ilgili de bir anket yaparız. Bu kadar harcanmış, durumu bu, taliplisi yok, ne diyorsunuz deriz. Böyle dursun mu sorarız” demişti. O günden sonra bu konuda herhangi bir ilerleme kaydedilmedi.

GÖKÇEK'TEN SERT TEPKİ

Tuna’nın önerdiği anketin uygulanmadığı belirtilirken Melih Gökçek, bu durumu sert bir şekilde eleştirip Ankapark'ın tahrip edilmesinin sorumlusunun eski Başkan Mustafa Tuna ve mevcut Başkan Mansur Yavaş olduğunu öne sürmüştü. Gökçek, “Buranın tek sorumlusunu suçlamak doğru değil. Burada ilk cinayeti işleyen Mustafa Tuna’dır. Burayı tahrip eden ise Mansur Yavaş yönetimidir.” açıklamalarda bulunmuştu.

Gökçek, sosyal medya hesabı X üzerinden Ankapark ile ilgili yaptığı açıklamada, “30 Ağustos’ta Mansur Yavaş, Ankapark’ı hizmete açacakmış… Eğer videoda gördüğünüz görüntülerin bırakın yüzde 1’ni binde birini çalışır vaziyette göstersin, Mansur Yavaş’tan özür dileyeceğim. Göstermezse Mansur, Ankara halkından özür dilesin…” ifadelerine yer verdi.

CHP'Lİ GÜL EDA HÜR’ÜN İHALE İDDİASI

Ankapark tartışmaları devam ederken bu sefer de CHP Ankara Büyükşehir ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi Gül Eda Hür'ün, belediyeden 42 milyon lira değerinde bir havuz bakım ihalesi aldığı iddiası gündeme getirildi. Tam da bu tartışmalardan önce Veryansın TV Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay tarafından sosyal medya üzerinden şu iddia paylaşıldı: “Melih Gökçek’e güzel haber! Atatürk Orman Çiftliği’nin kalbine sapladığı ANKA Park 30 Ağustos’ta açılıyormuş. Mansur Yavaş bunun için çalışmalara başlamış, ihaleleri de vermiş.

ANKAPARK’IN DURUMU VE AÇILIŞ

ABB Meclisinde AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın'ın gündeme getirdiği ihale tartışması devam ederken, Gül Eda Hür'den anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada iddiaları reddetti.

Melih Gökçek döneminde 801 milyon dolara mal olan Ankapark, 18 Temmuz 2022 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesine devredildi. Hurdalık yığınına dönen Ankapark için 30 Ağustos’ta yapılacak açılışta, parkın tam anlamıyla kullanıma sunulmayacağı ve sadece havuzun açılacağı belirtiliyor. Ankapark'ın geri kalan bölümlerinin durumu hakkında daha fazla bilgi, açılış tarihiyle birlikte netleşecek…

ANKARA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.