Ankara Altındağ ilçesi Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nin yıkım süreci devam ediyor

Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer alan Türkiye’nin en önemli çocuk hastanelerinden biri olan Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nin yıkım süreci devam ediyor. Kent belleğinde ve Türkiye tarihinde önemli olan hastane, depreme dayanıksız açıklaması yapıldıktan sonra yıkılmaya başladı.

Ankara Altındağ ilçesi Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nin yıkım süreci devam ediyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Çocuk hastalıklarında modern tedavi yöntemlerinin kullanıldığı Türkiye ve Ankara’da meşhur olan Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nin yıkım süreci devam ediyor.

02-cocuk-hast-2-1jpg.jpg

1963 YILINDA AÇILDI

Ankara'nın Işıklar Caddesi'nde 1950'li yıllarda başlayan bir sağlık hizmeti serüveni, günümüzde Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yerleşkesinde devam ediyor. Dr. Sami Ulus'un öncülüğünde 1963 yılında hizmete açılan hastane, o dönemdeki 150 yatak kapasitesiyle bölgenin çocuk sağlığına önemli bir katkı sağladı. Dr. Sami Ulus'un vefatının ardından, Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Dr. Faruk Sükan tarafından hastaneye verilen isimle, "Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi" olarak anılan sağlık kurumu, yıllar içinde sürekli gelişerek bugünkü modern yapıya ulaştı. 1990 yılında eklenen poliklinik binası ve takip merkezi, halka daha etkin ve geniş kapsamlı hizmet sunma imkânı tanıdı.

img-2703.jpg

57 YILLIK DENEYİMİN GÖSTERGESİ

Hastanenin hizmet binasının yetersiz kalmasıyla birlikte 1998 yılında inşa edilen 75. Yıl Binası, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından hizmete açıldı. Hastane 2008 yılında Zübeyde Hanım Doğumevi ile birleşerek daha geniş bir sağlık yelpazesi sunma kapasitesine ulaştı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak faaliyet gösteren kurum, 418 yatak kapasitesi ve bin 792 personeliyle bölgesel ve ulusal düzeyde önemli bir sağlık merkezi haline geldi. 40 eğitim görevlisi ve 210 uzman doktor ile çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında eğitim veren hastane, 57 yıllık deneyimiyle Türkiye'nin önde gelen sağlık kurumlarından biri konumundaydı.

img-2713.jpg

80 ÜLKEDEN GELEN HASTALARI TEDAVİ ETTİ

Hastane, sadece Ankara ve çevre illerinden değil, Türkiye'nin dört bir yanından ve dünyanın 80 ülkesinden gelen hastalara 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti sunmaktadır. Modern cihazlarla donatılmış olan hastane, çocuk sağlığı alanındaki uzmanlık ve deneyimiyle önemli bir sağlık kurumuydu.

img-2699.jpg

6 Şubat depremlerinden sonra depreme dayanıksız açıklaması ile beraber ihalesi yapılan hastane, Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yerleşkesinde hizmet vermeye devam eden Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi, geçmişten günümüze uzanan sağlık hizmeti öyküsüyle önemli bir sağlık mirası olmaya devam ediyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.