Ankaralı aslında bal yemiyormuş: Bakanlık bal firmalarını ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen ürünleri açıkladı. Gıdada hile yapan firmalara balcılar damga vurdu. Bakanlığın açıkladığı listeye göre Ankara, balda sınıfta kaldı.

Ankaralı aslında bal yemiyormuş: Bakanlık bal firmalarını ifşa etti!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapılan gıdaların listesini yayınladı. Bu kapsamda 463 üründe taklit veya tağşiş yapıldığı tespit edildi. Ankara'da da birçok firma ve marka listede yer aldı.

Kahvaltıların vazgeçilmezlerinden olan balın üretiminde Türkiye ikinci sırada yer alıyor ancak onlarca firmanın arısız sahte bal ürettiği öğrenildi. Ankara'da da çok sayıda firma ve markanın sahte bal üretip sattığı ortaya çıktı. Bakanlık tarafından açıklanan listeye göre, Ankara'da 7 firma ve 22 markanın sahte bal üretip sattığı görüldü.

ANKARA BALDA SINIFTA KALDI

Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda balda taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen firma ve markaların isimleri Bakanlığın sitesinde şu şekilde yer aldı:

bal.jpg

bal-2.jpg

ZEHİR SAÇIYORLAR

Market raflarında 70 ila 100 lira gibi fiyatlardan satılan sahte balların zehir saçtığını belirten Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, bu balların sağlığa zararlı olduğunu belirterek, "Bu balların acilen imha edilmesi gerekiyor." dedi.

HİLECİ KEBAPÇILAR DEŞİFRE OLDU

Bal dışında Ankara'da faaliyet gösteren köfteci ve kebapçılar da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından deşifre edildi. Başkent'in meşhur köftecilerinden Bizim Köfteci'nin ürünlerinden alınan numunelerde tek tırnaklı et tespit edildi.

Yine Ankara'nın turistik noktalarından biri olan Hamamönü'nde faaliyet gösteren işletmenin, Adana Kebap ürününde kanatlı eti tespit edildi. Mamak ilçesinde de bir kebapçının bazı ürünlerinde sakatat ve kanatlı eti tespit edildiği görüldü.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.