Ankara Barosu: Sağlık sistemi çetelerden arındırılmalı

Ankara Barosu İstanbul’da bazı özel hastanelerde yenidoğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmalli davranışlarda bulunarak bebeklerin ölmelerine neden olan çete hakkında tepki dolu bir paylaşım yaptı.

Ankara Barosu: Sağlık sistemi çetelerden arındırılmalı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Barosu ‘Yenidoğan Çetesi’ hakkında sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Baro, sağlık sisteminin çetelerden arındırılmasının önemine vurgu yaparken, paylaşımında “Sağlık sisteminin işleyişi ve denetimi bakımından kamu gücünün etkin şekilde rol alması gerektiği inancıyla sürecin takipçisi olacaktır.” dedi.

Baro yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “İstanbul'da bir annenin şikâyeti üzerine başlatılan soruşturmada ortaya çıkan ve "Yenidoğan Çetesi" adıyla basına yansıyan olaylar; Anayasal düzeyde korunan sağlığa erişim ve yaşam hakkının, bu hakların korunmasına hizmet eden sağlık sistemine sızmış çeteler eliyle ortadan kaldırıldığı gerçeğini karşımıza çıkarmıştır. Düzgün işleyen modern bir sağlık sistemi hem sosyal devlet ilkesi hem de bireylerin sağlıklı olmasındaki kişisel ve toplumsal menfaat bakımından üst düzeyde hassasiyet gösterilmesi gereken bir konudur. Ne var ki zaman içerisindeki hatalı özelleştirme politikaları ve uygulamaları; bugün gelinen noktada bebek yaşamını hiçe sayacak düzeyde gözünü karartmış çetelerin sisteme sızmasına, sağlık sistemine ayrılan mali kaynakların verimsiz kullanılmasına, dahası bu kaynakların suç örgütlerince ele geçirilmesine yol açmıştır. Ankara Barosu; sağlık sisteminin işleyişi ve denetimi bakımından kamu gücünün etkin şekilde rol alması gerektiği inancıyla sürecin takipçisi olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.