Ankara Berberler Odası bu yılın trend saç modellerini anlatıp eğitim verdi

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, esnaf ve sanatkar berberlere mesleki bilgi, becerilerin gelişmesi için program düzenledi. Programa Cumhur İttifakı Keçiören Belediye Başkan Adayı Av. Zafer Çoktan da katıldı.

Ankara Berberler Odası bu yılın trend saç modellerini anlatıp eğitim verdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara Berberler Odası Show Takımı, '2024 Yılı Yeni Saç Trendleri ve Modelleri' adlı gösterim gerçekleştirdi. Gösteride 2024 yılının damat, çocuk ve genç için yirmi yeni saç modeli sunuldu. Sezayi Kara'nın açılış konuşmasının ardından 1 dakikalık video ile berberlik mesleğin tanıtımı yapıldı.

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sezayi Kara, yapılan eğitimleri ve seminerleri anadolugazete.com.tr’ye anlattı.

sezaikara.jpg

“Bugün Ankara'mızda berberlerimize yani bütün iş yerleri sahiplerine kalfalarımıza çıraklarımıza yönelik eğitim düzenliyoruz. 2018 yılına kadar Ankara'da eğitimler olmamıştı ama bizimle beraber, Ankara'da artık senede 3-4 tane eğitimler vermeye başladık. Bugün hem kendi hocalarımız Ankara berberleri olsun Berberler Odasına bağlı hocalarımız eğitim verecek hem de Konya'dan gelen değerli eğitmenlerimiz var. Onlarla beraber güzel bir eğitim düşünüyoruz” dedi.

2024 YILI SAÇ TRENDLERİ TANITILDI

Bu senin trend saç modelleri tanıtıldı. Sezayi Kara,“Bir de Ankara Berberler Odası ABO SHOW takımız var. Bugün 2024 yılının saç trendlerini tanıtacaklar. 20'den fazla model olacak. Damat tıraşında ne yapılmalı? Çocuklarımızın ve gençlerimizin modelleri bu sene nasıl olmalı? Yazın sıcakta nasıl bir model kullanmalıyız gibi değişik modellerle basın bakarsın olacağız” ifadelerini kullandı.

'EĞİTİMİ A'DAN Z'YE VERMEYE ÇALIŞIYORUZ'

“Son eğitimimizde Ankara Ticaret Odası'na verdiğimizde modelin saç kesimlerle alakalı bir eğitim vermiştik. Bugün de protez saç, saçta renklendirme kırma gibi değişik değişik katırlarda eğitimler veriyoruz. Bunlara ek olarak salonunda müşteri karşılama ve diksiyonla alakalı eğitimler veriyoruz. Eğitimi A'dan Z'ye hemen hemen hepsini vermeye çalışıyoruz.”

berberr.jpg

AMAÇ MESLEKİ BİLGİLENDİRME

Bu eğitimlerin ve seminerlerin amacının mesleki bilgilendirme olduğunu söyleyen Sezayi Kara, “Amacımız mesleki bilgilendirme esnafımızın daha ileriye gitmesi için bence güzel bir adım çünkü gençlerimiz, okuldaki çocuklarımıza eğitimler veriyoruz onları da davet ediyoruz ki geleceklerini daha güzel görsünler” dedi.

Eğitim alarak saç kesmek daha farklı diyen Sezayi Kara, “Eğitim olmadan hiçbir şey olmuyor maalesef. Hepimiz en iyi saçı kesebiliriz ama eğitimin alarak saçı kesmek daha farklı olduğunu düşünüyorum. Eğitim hayatınızın her alanında. Sadece bir berberlik ya da saç kesme anlamında değil hayatın her alanında eğitim çok önemli. Ben 2018 yılında başkan oldum ve başkan olana kadar eğitim nedir Ankara bilmiyordu. Bizimle beraber eğitimle tanıştılar. Biz üyelerimizi yer geliyor yazın piknikte buluşturuyoruz, Ramazan ayında iftarda buluşturuyoruz, mahallelerde toplantılarda buluşturuyoruz, eğitim seminerlerinde buluşturuyoruz ve üyelerimiz ile beraber geziler yapıyoruz. Yani üyelerimizle iç içe olmaya çok seviyoruz. Bunlara ek olarak 3.500 tane üyemiz var ve üyelerimizin çalışanlarıyla birlikte 8 bin civarında üyemiz var” ifadelerini kullandı.

sezaikara2.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.