Ankara Beştepe'de Filistin eylemine polis müdahalesi!

Ankara Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde, Filistin'e destek amacıyla İsrail ile ticari anlaşmaların kesilmesi ve BOTAŞ'ın yakıt sevkiyatını durdurması talebiyle eylem yapan gruba polis ekipleri sert müdahalede bulundu. Grup, sürüklenerek dağıtıldı.

Ankara Beştepe'de Filistin eylemine polis müdahalesi!
Yayınlanma:

Karar'ın haberine göre, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tepki gösteren ve Filistin halkına destek veren dernekler, Ankara'daki eylemlerine devam ediyor. Filistin halkı için İsrail ile yapılan siyasi ve ticari anlaşmaların kesilmesi, serbest ticaret anlaşmasının iptali ve çifte vatandaşlığı olan İsrail vatandaşlarının vatandaşlıklarının iptal edilmesi talepleriyle bir araya gelen grup, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde sessiz oturma eylemi yapmak istedi.

POLİS MÜDAHALESİ

Ancak polis ekipleri, grubun basın açıklaması yapmasına ve sessiz oturma eylemi düzenlemesine izin vermedi. Müdahale sırasında grup üyeleri müdahaleye uğrayarak sürüklenerek dağıtıldı. Polis ekiplerinin sert müdahalesine rağmen grup, Gazze'nin özgürlüğü için eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Filistin'e destek eylemlerinin devam edeceği ve taleplerinin takipçisi olacakları ifade edilen grup, uluslararası kamuoyuna Filistin halkının haklarının korunması için çağrıda bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.