Ankara Beypazarı lezzetleri Batıkent'te görücüye çıktı

Ankara'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini yansıtan ürünler, ünlü Beypazarı Tanıtım TIR'ı ile Batıkent Meydan'da Başkentlilerle buluştu. Beypazarı Ticaret Odası tarafından kiralanan ve özel işlemeye tahsis edilen tanıtım TIR'ı, Ankaralılara Beypazarı'nın eşsiz lezzetlerini ve el işçiliği ürünlerini deneyimleme fırsatı sundu.

Ankara Beypazarı lezzetleri Batıkent'te görücüye çıktı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Beypazarı TIR'ı, yöresel ürünler, baklava ve kurunun tanıtımı amacıyla düzenlenen bir gezici etkinlik olarak dikkat çekiyor. Beypazarı'nın lezzetini merkeze taşıyan Kemal Karataş, ilçenin meşhur kurusu, yaprak sarması, salçası, baklavası ve doğal maden suyu gibi ürünlerini Başkent halkıyla buluşturduklarını dile getirdi. Batıkent Meydan'da, Batımerkez metro durağı yakınına kurulan bu renkli ve lezzet dolu pazar, büyük ilgi gördü.

bpazari2.jpg

BEYPAZARI TANITILIYOR

Beypazarı Tanıtım TIR'ında satıcı olan Kemal Karataş, “Beypazarı ürünleri satıyoruz. Yaprak sarması, 80 kat baklava, erişte, kuru ve salça gibi Beypazarı'na ait her şeyi tanıtıyoruz. Her gittiğimiz yerde de 5 gün kalıyoruz." dedi. Karataş, özellikle doğal ve katkısız ürünlere olan ilginin arttığını, ancak satışların beklenilenden düşük olduğunu ifade etti. Alım gücünün düştüğüne dikkati çeken Karataş, "İnsanlar artık istediği gibi alışveriş yapamıyor. Alım gücü çok düştü. Bu yüzden satışlar iyi değil." diye konuştu.

bpazari1.jpg

BATIKENT SAKİNLERİ MEMNUN KALDI

Beypazarı TIR'ına ilgi gösteren Batıkent sakinleri ve metro yolcuları, Beypazarı'nın yöresel tatlarını tatma ve satın alma fırsatı buldu. Doğal ve katkısız ürünlere olan ilginin arttığı bu dönemde, Beypazarı Tanıtım TIR'ı büyük bir memnuniyetle karşılandı. Vatandaşlar, ilçenin tarihi hakkında bilgi edinme şansına da sahip oldu. Tanıtım TIR'ı sayesinde Beypazarı'nın kültürel mirası ve lezzetleri geniş kitlelere ulaştırılıyor.

bpazari3.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.