Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Keçiören'de Yerel Seçim Koordinasyon Merkezini açtı.

31 Mart 2024 yerel seçimleri için hazırlıklar başladı. CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim kampanyasına Keçiören'de başladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Keçiören'de Yerel Seçim Koordinasyon Merkezini açtı.
Yayınlanma:

Yerel Seçim Koordinasyon Merkezinin (SKM) açılışı büyük bir coşkuyla karşılandı. Vatandaşlar, soğuk ve yağışlı havaya rağmen SKM'nin önünde toplandı ve çeşitli pankartlarla destek mesajları verdi. Açılış miting havasında geçti ve davul-zurna eşliğinde renkli bir atmosfer oluşturdu.

''EĞER İZİN VERİLMEZSE TÜNEL KAZACAĞIM''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışında Keçiören'de yürütülen projeleri paylaştı. Hacıkadın Kent Ormanı, Ovacık Parkı, Hasköy Köprülü Kavşağı gibi çalışmalardan bahseden Yavaş, Fatih Köprüsü'nün planının iki yıl önce yapıldığını ve Ankara Üniversitesi ile protokol beklediğini belirtti. Keçiören Belediye Meclis üyelerinin talebi üzerine protokolün imzalanması için teklifte bulunan Yavaş, ancak bu konuda bir ilerleme olmadığını ifade etti. Yavaş, seçim öncesinde protokol imzalanırsa hemen Fatih Köprüsü'nü dörder şerit yapmaya hazır olduklarını söylerken, eğer izin verilmezse, tünel yolu yapıp yine de Keçiören'in trafik sorununu çözeceklerini dile getirdi. Başkan Yavaş, bu girişimlerin seçim kaybetme endişesi taşıyanların engellemesine rağmen projeleri gerçekleştireceklerini belirtti.

acilis.jpg

MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞIMIZ MEVSİMLİK DEĞİL

Yavaş, 2019'daki seçim öncesinde kendisine yöneltilen iftiralara değinerek, bu iftiraların gerçek dışı olduğunu belirtti ve maaşların ödenemeyeceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Ayrıca, açılım politikalarına karşı olduklarını ve Türkiye Cumhuriyeti tabelalarını yerine koyduklarını ifade etti. Yavaş, milliyetçilik anlayışlarının mevsimlik olmadığını vurgulayarak, PKK'ya karşı oldukları gibi HÜDA-PAR'a da karşı olduklarını söyledi.

DARA DÜŞEN HERKESİN YANINDAYIZ

Yavaş, yaptığı konuşmada, zor durumda ve mağdur olan tüm Ankaralıların yanında olduklarını vurguladı. Yavaş, özellikle düşük gelirli ailelerin çocuklarını desteklemek amacıyla şu hizmetleri sağladıklarını ifade etti:

  • İlk derece okula giden 16 bin ailenin servis ücretleri ödendi.
  • Ortaokul ve liseye giden 70 bin sosyal destek alan ailenin çocukları ücretsiz otobüsle okullarına gidiyor.
  • Kırtasiye desteği verilerek sadece kırtasiyecilerden alışveriş yapabilme imkanı sunuluyor. Bu sayede kırtasiye esnafının desteklenmesi amaçlanıyor.
  • Kantin desteği ile günlük 20 liralık fiş verilerek çocukların teneffüslerde kantinden alışveriş yapabilme imkanı sağlanıyor. Yavaş, "Dara düşen herkesin ve mağdur olan herkesin yanındayız" mesajını iletti.

acilis2.jpg​​​​​​​

BİZ HALKIN OLANI HALKA VERİYORUZ

Yavaş, yaptığı konuşmada Ankara halkının parasının, gerçekleştirdikleri hizmetlerle tekrar Ankara halkına döndüğünü vurguladı. Projelerin boş olması yerine, Ankara'da yaşayan herkesi mutlu edebilmek ve dar gelirli aileleri eşitleyebilmek için çabaladıklarını belirten Yavaş, pandemi sürecinde okulların kapatılması ve uzaktan eğitime geçilmesiyle internet erişimi olmayan çocukların eğitimden mahrum kalmaması için Ankara'daki 918 köye internet hizmeti sağladıklarını ifade etti. Bu uygulamanın dünyada bir ilk olduğunu söyledi. Yavaş, sadece sosyal yardım değil, aynı zamanda Ankara halkını zenginleştirmek amacıyla kırsal kalkınma desteklerine başladıklarını açıkladı ve bu destekler arasında mazot, tohum, fide, gübre, sulama borusu gibi unsurları içeren 825 milyon liralık yardımı çiftçilere sağladıklarını ve bunun sonucunda 6.5 milyar lira gelir elde edildiğini ifade etti. Ankara'nın çiftçilerinin tekrar köylerine dönüp en iyi bildikleri üretimi yapmalarını teşvik ettiklerini ve sonuç olarak Ankara halkının parasının Ankara halkına döndüğünü belirten Yavaş, kadın kooperatiflerini destekleyerek, halkın sahip olduğu kaynakları halka geri sunduklarını ve böylece Ankara halkının parasının toprağa, tohuma ve berekete dönüştüğünü ifade etti. Yavaş, "Biz halkın olanı halka veriyoruz" dedi.

PANDEMİDE KİMSE MAĞDUR EDİLMEDİ

Yavaş, pandemi döneminde yaptıkları çalışmalara vurgu yaparak, hiçbir kişiyi mağdur etmediklerini belirtti. Esnafa ceza kesmeyi bıraktıklarını, kira dahi almadıklarını ve bazı esnafın kira ödemelerini meclis kararıyla ertelediklerini söyledi. Dükkanları kapalı olan esnafa ceza kesmenin anlamsız olduğunu ifade eden Yavaş, 6 milyon insanın dayanışma içinde olduğunu ve birbirlerine yardımcı olduklarını dile getirdi. Veresiye defteri çağrısı yaparak insanların birbirlerine destek olmalarını sağladıklarını belirten Yavaş, gerçek belediyeciliğin halka önderlik yapmak ve dayanışmayı sağlamak olduğunu vurguladı. Yavaş, Ankara halkına, kendisine duyduğu güven için teşekkür etti.

KEÇİÖREN İÇİN ÇALIŞACAK BİR YÖNETİCİ GEREK

Yavaş, "Ankara’dan kin ve nefreti söktük, ‘Çalıyor ama çalışıyor’ kavramını ortadan kaldırdık. Ankara’nın dürüst yönetilebileceğini gösterdik" diyerek, belediye meclisindeki adaletsizliği eleştirdi. Keçiören'de uzun süren kavgaların sona ermesini ve birlik beraberlik çağrısı yaptı. Yeni bir belediye başkanının seçilmesi gerektiğini belirterek, bu kişinin Keçiören için çalışacak bir yönetici olması gerektiğini ifade etti. Hedeflerinin Ankara'nın dünya başkentleriyle yarışır bir şekilde gelişmesi olduğunu söyleyen Yavaş, seçim koordinasyon bürosunun hayırlı olmasını diledi ve destek verenlere teşekkür etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.