Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: ''Mansur Yavaş Belediyeciliği literatüre geçecek''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mamak Zerdalitepe'de halkla buluştu. Yanında Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin ile halkın karşısına çıkan Yavaş, "Dara düşen herkesin yanında olduğunu" vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: ''Mansur Yavaş Belediyeciliği literatüre geçecek''
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptıkları çalışmalar ve toplumla iş birliğiyle elde ettikleri başarıların Mansur Yavaş Belediyeciliğinin literatüre gireceğini söyledi. Soğuk havaya rağmen Mamaklılar büyük bir coşkuyla Yavaş'ı karşıladı. Yavaş, 31 Mart yerel seçimleri öncesi halk buluşmalarına devam ediyor.

''KİMSEYİ AYIRMADAN ÇALIŞMAK BOYNUMUZUN BORCU''

Farklı bir belediyecilik yaptıklarını belirterek konuşmasına başlayan Yavaş, beş yıl boyunca Ankara’yı katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir anlayışıyla yönettiklerini vurguladı. Yavaş, hizmet ederken ‘Buradan bize ne kadar oy çıkmış’ diye bakmadan Ankara’nın bütün ilçe, köy ve mahallerine eşit hizmet verdiklerinin altını çizdi. Seçildikten sonra ayrım yapmadan tüm Ankara’nın başkanı olduğunu ifade eden Yavaş, “Bizim felsefemizde ‘Çok oy verene, çok hizmet’ gibi bir anlayış yok. Kimin nerede ne ihtiyacı varsa, kimseyi ayırmadan çalışmak boynumuzun borcu” diye konuştu.

Beş yıl boyunca herkesle iyi geçindiklerini dile getiren Yavaş, yeri geldiğinde Ankara’nın menfaati için Cumhurbaşkanı ve Bakanlarla görüştüğünü belirterek, “Hiçbir yerimiz eksilmedi. Sizlerin adına onlardan taleplerimiz oldu. Yeter ki siz daha iyi şartlara gelin diye. Kavgasız, gürültüsüz ve hiç kimseyle çatışmadan sadece işini yapan birisi olarak karşınıza çıktık. Onun için de ‘Az laf çok iş’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

''KIRSAL KALKINMADA TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDUK''

Mamak'ta da herkesi eşit şekilde hizmete kavuşturduklarını belirten Yavaş, belediye başkanının kentin annesi, babası, arkadaşı ve kardeşi olduğunu vurguladı. İsraf yapmadan, ihtiyaç neyse onu karşıladıklarını ve belediyenin insanların her türlü ihtiyacıyla ilgilendiğini söyleyen Yavaş, çok asfalt yapmanın yeterli olmadığını, belediyenin insanların yaşam döngüsündeki her aşamada yardımcı olması gerektiğini ifade etti.

Mansur Yavaş, eski dönemlerde olduğu gibi asfalt ve kavşaklar dışında 25 yılda yapılan yeşil alan miktarını da Ankara'ya kazandırdıklarını belirtti. Bunların belediyecilik anlayışıyla sınırlı olmadığını vurgulayan Yavaş, belediyeciliğin kentin herkesin ihtiyaçlarına yanıt vermek olduğunu söyledi. Dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak, pandemi döneminde vatandaşların ve esnafın yanında olmak gibi çeşitli sosyal desteklerle, toplumun her kesiminin ihtiyaçlarını karşıladıklarını ve iş birliği yaptıklarını ifade eden Yavaş, kırsal kalkınma destekleriyle Türkiye'ye örnek olduklarını da dile getirdi. Yavaş, Ankara halkının haklarını koruma konusunda da çaba gösterdiklerini örneklerle anlatarak, özellikle Mamak metrosu projesinde yaşanan maliyet artışı ve firma seçimi konusunda açıklamalarda bulunarak, nam ve şan uğruna haksız bir mali yük getirmemek adına doğru kararlar aldıklarını ve projenin yürütülmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Yavaş, Başkent Kart ve Kantin Kart gibi projelerle 3 yıldır ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklara destek verdiklerini vurguladı. Diğer projelerini incelemek isteyenlerin mansuryavasneyapti.com'a girebileceklerini ve belki ileride faydası olabileceğini ifade etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.