Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş taksicilerle buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, taksici esnafıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş taksicilerle buluştu
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, taksici esnafının taleplerini dikkatle dinledi ve çözüm önerileri hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

''BİRBİRLERİNİ BİLMEDEN YARDIM ETTİLER''

Yavaş, pandemi döneminde ihtiyaç sahiplerine yönelik yaptığı yardımları anlattı. Yavaş, pandeminin başladığı 2019 yılından sonra vatandaşların çaresiz kaldığını ve belediye olarak onlara destek olmak için harekete geçtiklerini söyledi. Yavaş, "İhtiyaç sahiplerini yardımseverlerle buluşturduk. Birbirilerini bilmeden yardım ettiler" dedi.

yavas.jpg

Yavaş, belediyeciliğin sadece altyapıdan ibaret olmadığını vurgulayarak, şeffaf ihaleler ve katılımcılık ilkesine önem verdiklerini belirtti. Yavaş, Kent Konseyi aracılığıyla vatandaşların görüşlerine başvurduklarını ve tek başlarına karar almadıklarını ifade etti. Hizmetlerin adaletli dağılımına öncelik verdiklerini söyleyen Yavaş, su sorunu yaşayan köylerin çoğuna su sağladıklarını ve kanalizasyonsuz köylerin birçoğuna altyapı hizmeti verdiklerini belirtti. Yavaş, herkesin asli ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını ve hayali projeler yerine gerçek ihtiyaçlara odaklandıklarını ifade etti.

ANKARA KIRSALINDA TARIM GELİŞTİ

Yavaş, kırsal kalkınma destekleri hakkında konuşarak, Ankara'nın kırsalında tarımın geliştiğini, kendi seralarını kurduklarını ve yerli yetiştiricilere fide ve çiçek dağıtarak destek verdiklerini belirtti. Yavaş, Ankara halkından alınan parayı çiftçiye yönlendirdiklerini ve bu sayede kırsalda önemli bir kalkınma sağladıklarını ifade etti. Türkiye'ye örnek olabilecek çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Yavaş, toprakları verimli hale getirmek amacıyla yapılan projelerle ilgili bilgi verdi.

yavas3.jpg

TÜM TAKSİLERE TABLET VE KAMERA TAKILACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tüm taksi araçlarına tablet ve kameraların takılacağını açıkladı. 800 adet tabletin bulunduğunu ve 7 bin 700 taksinin tamamına tablet takacaklarını belirten Yavaş, kamera kullanımının da zorunlu hale getirildiğini ve protokol yapacaklarını ifade etti. UKOME'de bu kararın marttan sonraya ertelendiğini belirten Yavaş, kameraların belediye tarafından ücretsiz olarak takılacağını söyledi. Bu uygulamanın sürücü ve yolcuların güvenliği için önemli olduğunu vurgulayan Yavaş, esnafın yanında olduklarını ve belediyecilik anlayışlarının​​​​​​​ kentin asli ihtiyaçlarına odaklandığını belirtti. Belediyenin bütçesini dikkatli yönetme sorumluluğuyla hareket ettiklerini söyleyen Yavaş, herkesin eşit ve adil bir şekilde hizmet alacağını ifade etti.

​​​​​​​yavas2.jpg​​​​​​​

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.