Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan Google'a Atatürk tepkisi: "Her 6 ayda bir güncelleyecek miyiz?"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Google’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün arama sonuçlarındaki "Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu" ifadesini kaldırmasına sert tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan Google'a Atatürk tepkisi: "Her 6 ayda bir güncelleyecek miyiz?"
Yayınlanma:

Geçtiğimiz aylarda, Atatürk'ün arama sonuçlarında "Eski Cumhurbaşkanı" şeklinde bir ifade yer almış, bu durum büyük tepki çekmiş ve sosyal medyada birçok kullanıcı Google'ı düzeltme yapmaya çağırmıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da o dönemde sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, Mustafa Kemal Atatürk'ün ünvanının, 'Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu' olarak güncellenmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Bu çağrıların ardından Google, hatasını düzelterek Atatürk'ün ünvanını doğru şekilde güncellemişti. Ancak, son dönemde bu ibarenin yeniden kaldırılması sonrası Mansur Yavaş eski paylaşımını alıntılayarak tepkisini yeniden gündeme taşıdı.

Yavaş, altı ay önce yaptığı paylaşımı alıntılayarak, "Bu paylaşımı her 6 ayda bir güncelleyecek miyiz? ‘Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu’ ibaresini tekrar hatırlama vakti geldi…" ifadeleriyle Google'a bir kez daha çağrıda bulundu. Yavaş, Atatürk'ün mirasının doğru bir şekilde onurlandırılmasının önemine dikkat çekti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.