Ankara Büyükşehir Belediyesi BELMEK kurs kayıtları başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki BELMEK kurslarının başvuruları başladı. Başvurular 5 – 12 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi BELMEK kurs kayıtları başladı
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik kapsamında yürüttüğü faaliyetlerle topluma hizmet etmeye devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki BELMEK'ler (Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları) için 2024-2025 eğitim-öğretim yılı kayıtları başladı. Bu yeni dönemde, Ankara'nın 6 ana bölgesinde yer alan 59 farklı merkezde, 41 branşta kurslar sunulacak. Kurslara katılmak isteyen vatandaşlar, 5-12 Eylül 2024 tarihleri arasında https://belmek.ankara.bel.tr/ adresinden online başvuru yapabilecekler.

yns3484.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sosyal ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak projeler üretmeye devam ediyor.

yns3398.jpg

BAŞVURULAR ONLİNE YAPILACAK

2024-2025 eğitim-öğretim dönemi için BELMEK kurslarına kayıt süreci başladı. Başkent'te 6 ana bölgedeki 59 kurs merkezinde, toplam 41 farklı branşta düzenlenecek olan kurslara başvurular, 5-12 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılabilecek. Kurslara katılmak isteyen Ankaralılar, kayıt işlemlerini https://belmek.ankara.bel.tr/ adresi üzerinden online olarak tamamlayabilirler.

yns3019-1.jpg

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde düzenlenen BELMEK kursları, Çankaya, Çayyolu, Keçiören, Mamak, Sincan ve Yenimahalle olmak üzere 6 ana bölgede Başkentli kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor. Bu kurslar, hem sanatsal ve kültürel gelişimi desteklemekte hem de katılımcılara mesleki beceriler kazandırmaktadır. BELMEK'te, usta öğreticiler tarafından Makine Nakışı, El Nakışı, Sim Sırma, İğne Oyası, Şiş Dantel, Tel Kırma, Dantel Anglez, Giyim, Filografi, Kat-ı, Mefruşat, Patchwork, Trikotaj, Yorganlama, Ahşap Boyama, Kumaş Boyama, İpek Pentur, Tezhip-Hat, Minyatür, Ebru, Çini, Seramik, Mozaik, Rölyef, Ahşap Rölyef, Taş Bebek, Takı Tasarımı, Gümüş İşlemeciliği, Turistik El Sanatları, Ev Ekonomisi ve Yemek, Resim, Kilim, El Örgücülüğü, Sepet Örücülüğü ve Jüt Kari gibi pek çok alanda eğitim verilecek.

yns3033.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.