Ankara Büyükşehir Belediyesi Dijital Hayvanat bahçesi açıldığı günden beri 60 bin kişiyi ağırladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan 'Ankara Dijital Hayvanat Bahçesi', ileri teknoloji kullanımı ve geniş kapsamıyla dünyanın en büyük dijital hayvanat bahçesi olarak dikkat çekiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Dijital Hayvanat bahçesi açıldığı günden beri 60 bin kişiyi ağırladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Dijital Hayvanat Bahçesine gelen ziyaretçiler, hayvanlar âlemini yakından tanıma fırsatı buluyor. Özel olarak tasarlanmış otobüslerle, dinozorların yaşamlarının canlandırıldığı eski çağlara dair bir yolculuk da burada mümkün hale geliyor.

abb.jpg

GERÇEĞE EN YAKIN DENEYİM YAŞANIYOR

Ziyaretçilere sunulan deneyim, kullanılan 8K3D teknolojisi ile daha gerçekçi hale getiriliyor. Bu teknoloji, bugüne kadar 3 boyutlu televizyon ve sinemalarda sağlanan derinlikten 6 kat daha fazla derinlik ve ulaşılan 4K görüntü kalitesinden de 2 kat daha yüksek olan 8K çözünürlük ile daha gerçek bir deneyim sunuyor. Ayrıca, Dijital Hayvanat Bahçesi'nde kullanılan en modern lazer teknolojisi ve dünyanın en üstün hologram teknolojisi sayesinde görüntü kaybı yaşanmıyor. Mixed Reality teknolojisi ve ultra yüksek kontrast verebilen OLED ekranlar da gerçeğe en yakın deneyimleri sunuyor.

hayvanatbahcesi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliği alanında bulunan Doğal Yaşam Parkı içinde 5 bin metrekarelik kapalı alanda kurulan Dijital Hayvanat Bahçesi'nde canlılar, doğal ortamlarından koparılmadan ve kafeslere hapsedilmeden sergileniyor. Bahçe, 3 Şubat tarihinde hizmete açıldığından beri 60 bin ziyaretçiyi ağırladı. Ayrıca, çocukların dünyayı ve canlı türlerini tanıyabilecekleri bir eğitim aracı da sunuyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.