Ankara Büyükşehir Belediyesi eylül ayı meclisi toplantısında 'arabulucuk' iddiası ortalığı karıştırdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi eylül ayının ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya CHP grubunun AK Parti Keçiören ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fatih Ünal hakkındaki 'arabuluculuk'iddiası damga vurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi eylül ayı meclisi toplantısında 'arabulucuk' iddiası ortalığı karıştırdı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eylül 2024 dönemi toplantılarının ilki, ABB Meclisi 1. Başkanvekili Ertan Işık başkanlığında gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz toplantıda çok konuşulan AK Parti Grubu'nun Gül Eda Hür ile ilgili iddiasından sonra yine çok konuşulacak bir iddia da CHP Grubu'ndan geldi.

ARABULUCULUK İDDİASI

Toplantıda söz alan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve Keçiören Belediyesi Meclis Üyesi Tolga Turgut, AK Partili Meclis Üyesi Fatih Ünal'ın Keçiören Belediyesine açılan davalara meclis üyesi olduğu süreçte arabuluculuk ederek haksız gelir sağladığını iddia etti.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI

Tolga Turgut, daha sonra da sosyal medya hesabından konuya dair paylaşımlarını sürdürdü.

Turgut'un paylaşımı şu şekilde:

"Sizinle bizim hala “bu kadar da olmaz” dediğimiz ama onlar için “doğal süreç” olan bir usulsüzlük hikayesini paylaşıyorum.

Keçiören Belediyesine açılan davalara meclis üyesi olan Fatih Bey “arabuluculuk” ederek haksız gelir sağlıyor.

Hem Meclis Üyesi hem faturalı “arabulucu” Meclis Başkanvekilinin ta kendisi, Fatih Ünal! Evet yanlış duymadınız.

Tam bir “kazan kazan” cenderesi…

Başkasına iftira atıp kendi gerçekleriyle yüzleşmeleri gerektiğini bugün ABB Meclisi kürsüsünden yüzlerine baka baka baka anlattım.

Takdiri milletimizin vicdanına bırakıyorum."

ÇUBUK'TAKİ ULAŞIM SORUNU GÜNDEMDE

Toplantıda Çubuk ilçesindeki ulaşım sorunları gündeme getirildi ve bu sorunlara dair sunulan soru önergesinin EGO Genel Müdürü Engin Taylan’a iletildiği, belirlenen sürede cevaplanacağı bildirildi.

ETİMESGUT'TA İKINCİ YÜZYIL CUMHURİYET CADDESİ ÖNERGESİ

Eylül ayı toplantısında, CHP Grubu tarafından Etimesgut ilçesinde, İstasyon Caddesi’ne paralel uzanan bir caddeye "İkinci Yüzyıl Cumhuriyet Caddesi" adının verilmesi yönünde bir önerge sunuldu. Önergenin toplantı sonunda görüşülmesine karar verildi.

"UKOME KARARI BİLDİRİLMEDİ"

Toplantıda ayrıca, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş gündem dışı söz alarak, ilçede bir caddenin trafiğe kapatılmasıyla ilgili kendilerine bildirim yapılmadığını ifade etti. Demirbaş, "UKOME kararı alınmış, ancak bize tebliğ edilmedi. Vatandaşlar sabah yola çıktıklarında kapalı olduğunu gördüler, cezalar kesildiğini düşünüyoruz. UKOME kararlarının bizlerle paylaşılması ve toplantılara davet edilmemiz gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Meclis toplantısı, 10 Eylül Salı günü saat 18.00’da tekrar toplanmak üzere sona erdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.