Ankara Büyükşehir Belediyesi Güdül'de kırsal kalkınma toplantısı gerçekleştirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Güdül'de kırsal kalkınma toplantısı gerçekleştirdi. Güdül ilçesinde son 5 yılda 53 mahalleye toplamda 5 milyon 343 bin 619 TL değerinde yatırım yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Güdül'de kırsal kalkınma toplantısı gerçekleştirdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelere verdiği destekleri sürdürerek tarım, hayvancılık ve sulama faaliyetlerini geliştirmeye devam ediyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Güdül ilçesinde son 5 yılda 53 mahalleye toplamda 5 milyon 343 bin 619 TL değerinde yatırım yapıldığını belirtti. Ayrıca, tarım ve hayvancılığın kalkınması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla yeni projelerin de hayata geçirileceğini mahalle muhtarları ve vatandaşlara aktardı.

YAPILAN PROJELER ANLATILDI

Güdül ilçesinde tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için hayvan içme suyu oluğu (sıvat), tarımsal sulama borusu, gölet ve kanal bakım onarımı gibi destekler sağlandı. Toplamda 53 mahalleye 5 milyon 343 bin 619 TL değerinde yatırım yapıldı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Güdül Çukurören Mahallesi'nde düzenlenen bir bilgilendirme toplantısında, mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya gelerek yapılan projeleri anlattı ve önümüzdeki 5 yılda planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Mekin, muhtarlar ve vatandaşların taleplerini dinlediklerini ve hizmetlerin 25 ilçede de devam edeceğini belirterek amacın üretimi artırmak olduğunu ve desteklerin yavaş yavaş artırılacağını ve çeşitlendirileceğini vurguladı.

518 BİN 315 TL'LİK BİR YATIRIM YAPILDI

Kırsal ilçelerde hayvancılığı teşvik etmek ve hayvanların su kaynaklarına daha kolay ulaşmasını sağlayarak verimliliği artırmak amacıyla olukların yenilenmesi projesi hayata geçirildi. Güdül'de 2022 yılından itibaren 29 mahalleye 396 adet oluk dağıtılarak 518 bin 315 TL'lik bir yatırım yapıldı. Bu projenin amacı, hayvanların su ihtiyaçlarını karşılamak, su kaynaklarını daha etkin kullanmak ve ekolojik dengeyi korumaktır.

3 BİN 621 DEKAR ARAZİ SULAMA İMKANINA KAVUŞTURULDU

Bitkisel üretimi artırmak, sulu tarım ürünlerinin yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak ve tarımsal sulama altyapısını güçlendirmek amacıyla yapılan talepler doğrultusunda 2021 yılından itibaren Akçakese, Boyalı, Çukurören, Güneyce, Kavaközü, Meyvebükü, Tahtacıörencik ve Yeşilöz olmak üzere 8 mahalleye 8 bin 642 metrelik çeşitli çaplarda sulama boruları dağıtıldı. Bu projeye 938 bin 369 TL yatırım yapılarak yaklaşık 3 bin 621 dekar arazi sulama imkanına kavuşturuldu.

6 MAHALLEYE 3 MİLYON 886 BİN 935 TL DEĞERİNDE YATIRIM YAPILDI

Mülga Köy Hizmetleri ve İl Özel İdaresi tarafından yapılan sulama kanalları, tarımsal sulama ve hayvan içme suyu göletleri zamanla rüsubat dolması nedeniyle verimlerini kaybetmiş ve kullanımları zorlaşmıştı. Bu sorunu çözmek amacıyla ihtiyaç olan bölgelere yeni göletler yapıldı. Bu çerçevede, 13 mahallede gölet temizliği ve genişletilmesi çalışmaları yapılarak 25 bin 900 metreküp rüsubat uzaklaştırıldı. Ayrıca, 3 mahallede 92 bin 500 metreküp su tutma kapasiteli hayvan içme suyu göletleri yapıldı. Toplamda 16 mahalleye 3 milyon 886 bin 935 TL değerinde yatırım yapıldı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.