Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında ihale tartışması: Nihat Yalçın'ın 42 milyonluk ihale iddiası, Hür'ün cevabı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, CHP'li Meclis Üyesi Gül Eda Hür'ün 42 milyon liralık ihale aldığı iddialarını gündeme getirdi. Yalçın, Hür’ün ihale almak yerine istisnai usulle alım gerçekleştirdiğini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında ihale tartışması: Nihat Yalçın'ın 42 milyonluk ihale iddiası, Hür'ün cevabı
Yayınlanma:

Toplantıda konuşan Yalçın, Gül Eda Hür’ün yöneticisi olduğu Ahed Plastik firmasının Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 42 milyon liralık alım gerçekleştirdiğini ifade etti. Yalçın, bu işlemin bir ihale değil, istisnai usulle yapılan bir alım olduğunu vurguladı. Yalçın, “Bu işlerden en önemlisi 35 milyon liralık Ankapark'ın havuz yalıtım işidir” diyerek konunun hassasiyetine dikkat çekti.

Yalçın, meclis üyelerinin görev süreleri boyunca ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl boyunca belediye ve bağlı kuruluşlarla doğrudan veya dolaylı olarak taahhüde girmelerinin ve komisyonculuk yapmalarının kanunen yasak olduğunu belirterek, “Bu konu kanuni, ahlaki ve etik değildir. Kamuoyunun bu konuyu bilmesi ve hesap sorulması gerekmektedir” dedi.

Yalçın, Gül Eda Hür'ün daha önce gazetelere verdiği demeçlerde ihalelerin açık ve şeffaf olduğunu belirttiğini de hatırlatarak, “Burada isteyene belgelerini verebilirim. İhalelerin tamamı istisna kapsamında yapılmıştır. Kimse bize ahlak dersi vermeye kalkmasın” şeklinde konuştu.

GÜL EDA HÜR'DEN 'İSTİFA EDERİM' RESTİ

Hür, iddiaları reddederek, bahsi geçen firmanın uzun yıllardır Ankara'da faaliyet gösteren, alanında Türkiye'nin en büyük üreticilerinden biri olduğunu belirtti. Şirketin yasal ve şeffaf bir şekilde faaliyet gösterdiğini vurgulayan Hür, kendisinin de bu firmada 2016 yılından beri kimya mühendisi olarak çalıştığını ifade etti. Ayrıca, firmanın ihalelere katılmasının uzun yıllardır devam ettiğini, sadece belediyelerle değil, birçok kamu kurumuyla da iş yaptığını belirtti.

Hür, "Bir insan bir şirkette çalışıyor diye o şirketin aldığı ihalelerden sorumlu tutulabilir mi? Benim şirketim mi var? Bunu ispatlayın, ben bu görevimden istifa etmeye hazırım" diyerek suçlamaları sert bir dille eleştirdi. İhalelerde herhangi bir usulsüzlük olmadığını, tüm süreçlerin Sayıştay ve diğer denetim mekanizmaları tarafından kontrol edildiğini belirten Hür, iddiaların iftira niteliğinde olduğunu ve hukuki süreci başlattığını açıkladı.

Son olarak Hür, "Bizler emeğimizle ve alın terimizle varız. Abdestimizden şüphemiz yok. Dürüst olan, haysiyetli olan dedikodu yapmaz. Bir bildiği varsa savcılığa gider verir" ifadelerini kullanarak tartışmaya son noktayı koydu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.