Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif Ersoy'u unutmadı: 150. doğum günü anıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), milli şair Mehmet Akif Ersoy'un doğumunun 150. yıl dönümünü özel bir anma etkinliğiyle kutladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif Ersoy'u unutmadı: 150. doğum günü anıldı
Yayınlanma:

Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninde, Akif’in anısına çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın koordinesinde gerçekleşen programda, Altındağ Gençlik Merkezi ve Esertepe Aile Yaşam Merkezi üyeleri özel gösteriler sergiledi. Ayrıca düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller takdim edildi.

Anma programına, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Serkan Yorgancılar, Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürü Şinasi Örün, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Çetin, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Prof. Dr. İbrahim Maraş ve çok sayıda davetli katıldı.

abb6.jpg

Doç. Dr. Serkan Yorgancılar, etkinliğin düzenlenmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Bugün, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un doğumunun 150. yılında onu anlamak adına bir araya geldik. Akif’in yaşamından iki önemli noktayı her zaman özel bulurum; birincisi Kurtuluş Savaşı’nda Atatürk'ün Ankara'ya daveti ve Akif'in bu çağrıya olumlu cevabı, ikincisi ise 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' duasıdır" ifadelerini kullandı.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Çetin, İstiklal Marşı’nın Türk milletinin milli kimlik belgesi olduğunu vurgularken, Prof. Dr. İbrahim Maraş da, "Mehmet Akif’i anlamak, Türkiye’yi, İslam’ı ve ahlâkı anlamak demek. Akif, bir bilim adamı olmanın yanı sıra İslam şairi ve düşünürüdür. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği programı takdir ediyorum" dedi.

Anma etkinliği, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un değerli eserlerinin anılması ve anlaşılması adına önemli bir adım olarak nitelendirildi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.