Ankara Büyükşehir Belediyesi Polatlı'nın 30 yıllık su sorununu çözüme kavuşturdu

İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi'nden Polatlı'ya su taşıyacak olan hat, büyük ölçüde tamamlandı ve su verilmeye başlandı. ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu, projenin son aşamasında çalışmaları yerinde inceledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Polatlı'nın 30 yıllık su sorununu çözüme kavuşturdu
Yayınlanma:

Polatlı halkının 30 yıldır yaşadığı içme suyu sorununa çare olacak 100 kilometrelik ana isale hattının 96.5 kilometresi tamamlandı. Yenikent’ten Polatlı’ya su taşıyacak olan bu hat, 1.5 milyon kişiye kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlayacak.

ÇALIŞMALAR YERİNDE İNCELENDİ

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu, teknik ekibiyle birlikte öncelikle Etimesgut ilçesi Eryaman Devrimler Caddesi'ndeki çalışmaları ve ardından Sincan Törekent Mahallesi Ankara-Ayaş Yolu'ndaki çalışmaları ziyaret etti. Daha sonra Sincan Zir Vadisi çıkışındaki tamamlanan yatay sondaj imalatını incelediler ve boru sürme işlemlerini denetlendi. Akçay ve Taşkınsu, ardından Temelli Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan sondajın son durumunu ve Anadolu OSB - Malıköy arasındaki imalat çalışmalarını da kontrol etti.

aski.jpg

ABB'NİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Akçay ve Taşkınsu, arazi gezisi sırasında Sincan Temelli Mahallesi’nde tamamlanan sanat yapısını ve bölgedeki vantuz, tahliye, branşman ve debimetre odalarını inceledi. Daha sonra Polatlı’nın Kuşku Mahallesi’ne geçerek, terfi merkezi ve 2 bin 500 metreküp kapasiteli su deposu imalatını denetlediler. Akçay, depo ve terfi merkezinin mekanik imalatında son aşamaya gelindiğinden memnuniyet duydu.

Projenin bir parçası olarak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın öncülüğünde devam eden çalışmalarda 9 ekip 9 farklı noktada yoğun bir şekilde çalışıyor. Çalışmalar, Sincan ilçesinde Ankara-Ayaş Yolu Fatih kavşağında ve Yunus Emre Parkı mevkiinde, Etimesgut Eryaman Mahallesi Devrimler Caddesi üzerinde, Sincan Törekent Mahallesi Ankara-Ayaş Yolu üzerinde, Sincan Yenikent Yolu üzerinde, Sincan Zir Vadisi çıkışında, Temelli Anadolu OSB-Malıköy arasında, Tatlar Arıtma Mevki YHT-TCDD geçişi ve Sincan Malıköy Anadolu OSB mevkiinde sürdürülüyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.