Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü 'Musafir Fakih Camisi'ni restore edecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü, İç Kale Mahallesi'nde yer alan 'Musafir Fakih Camisi' için ortak bir çaba gösteriyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü 'Musafir Fakih Camisi'ni restore edecek
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle, İç Kale Mahallesi'nde yer alan 'Musafir Fakih Camisi'nde gerçekleştirilecek olan restorasyon çalışmaları, 2024 yılının ilk aylarında başlayacak ve tamamlandığında Ankara'daki 19'ncu yüzyıl yapıları arasında önemli bir örnek olan cami yeniden restore edilmiş olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi'nde bulunan tarihi eserleri restore etme çabasına devam ediyor. Musafir Fakih Camisi'nde yapılacak çalışmalar, Koruma Kurulu tarafından onaylanan rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerini içeriyor. Restorasyon işlemleri 2024 yılının ilk aylarında başlayacak ve tamamlandığında cami, 19. yüzyılın önemli eserleri arasında yeniden öne çıkacak.

camii3.jpg

TARİHİ DOKUSUNA UYGUN OLARAK RESTORE EDİLECEK

Ankara'nın İç Kale Mahallesi'nde yer alan Musafir Fakih Camisi, Türk Devri yapılarına örnek teşkil eden bir tarihi eser olarak biliniyor. Cami, sadece ibadet için değil, aynı zamanda tarih meraklıları ve turistler için ilgi çekici bir kültür mirası haline gelmesi amacıyla tarihi dokusuna uygun olarak gerçekleştirilecek çalışmalarla restore edilecek. 1972'de tescillenen bu 165 metrekarelik yapı, dikdörtgen planlı, moloz taş ve kesme taş temel üzerine ahşap hatıl arası kerpiç kırma çatılı, geniş saçaklı ve çinko kaplı küçük bir minare ile ahşap tavanlı, harim kısmı alçı şebekeli pencerelerden oluşuyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.