Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden “Atık Jiletleri Toplama Kampanyası”

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası ortak çalışması ile başlatılan “Atık Jiletleri Toplama Kampanyası” devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden “Atık Jiletleri Toplama Kampanyası”
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Derneği, sokak hayvanları ve kağıt toplayıcıların zarar görmemesi için 2019 yılında başlattığı “Atık Jilet Toplama Kampanyası”na devam ediyor. Kullanılmış tıraş bıçaklarının geri dönüştürülmesini hedefleyen proje kapsamında bugüne kadar 300 kilogram tıraş bıçağı geri dönüştürüldü.

cigdem-mercan.jpg

Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Derneği iş birliğiyle başlatılan kampanya kapsamında, sokak hayvanları ve kağıt toplayıcıların zarar görmemesi için Ankara'da 3.100 berber sahibine atık jilet toplama kutuları ulaştırıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Atık Koordinasyon Şube Müdürü Çiğdem Mercan, Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Derneği ve belediye işbirliğiyle atık tıraş bıçaklarının geri dönüşüme kazandırılmasını sağladıklarını söyledi. "Bu projede Ankara'da 3 bin 100 berber sahibi ile çalışıyoruz. Toplanan tıraş bıçakları belli aralıklarla geri dönüşüme gönderiliyor. 2019'dan bu yana 300 kilograma yakın tıraş bıçağı çöpe atıldı."

yns-3135.jpg

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Sezayi Kara, Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a desteklerinden dolayı teşekkür etti. "2019 yılında projemizi sayın başkanımıza sunduk. Çöp toplayıcılarımızı ve çöple yaşayan hayvanlarımızı korumak için jiletleri çöp bidonlarında toplayıp geri dönüşüme kazandıralım önerisinde bulunduk. Belediye Başkanı Mansur Yavaş sayesinde bu kazanımları elde ettik. Bu projeye destek. Artık berberlerimiz jiletleri kutularda toplayıp dolan kutuları derneğimize getiriyorlar.Binlerce tıraş bıçağını bu şekilde geri dönüştürdük."

sezayi-kara.jpg

yns-3196.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.