Ankara Büyükşehir Belediyesinden kadınlara destek paylaşımı: "Kadınların korunmaya ihtiyaç duymadığı bir geleceğe ihtiyacı var"

Ankara Büyükşehir Belediyesi, resmi X hesabından yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin arttığı son dönemde kadınların yanında olduklarını vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden kadınlara destek paylaşımı: "Kadınların korunmaya ihtiyaç duymadığı bir geleceğe ihtiyacı var"
Yayınlanma:

Belediyenin, Başkentte kadınlara sunduğu hizmetler kapsamında 22 Kadın Lokali, 6 Kadın Danışma Birimi ve 1 Sığınmaevi ile destek sağladığı belirtildi. Ayrıca, EGO otobüslerinde kadınlara, hava karardıktan sonra diledikleri yerde inme imkânı tanındığı ve 7/24 danışma ile hukuki destek sunulduğu ifade edildi.

Kadınların psikolojik destek almasının yanı sıra bağımsız bir hayata geçiş süreçlerinde lojman ve eşya yardımı ile güçlendirilmelerine de katkı sağlandığına dikkat çekildi. Belediye, kadına yönelik şiddete karşı güçlü bir duruş sergilediklerini ve kadınların her zaman yanlarında olduklarını bir kez daha yineledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.