Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden okullara hijyen desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ‘Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek’ projesi kapsamında hijyen ve temizlik desteği talep eden 10 bin 376 öğrencinin eğitim gördüğü 22 okula temizlik hizmeti sağladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden okullara hijyen desteği
Yayınlanma:

ABB'den yapılan yazılı açıklamada, tasarruf tedbirleri nedeniyle okullardaki temizlik hizmetlerinin sınırlandırılmasıyla ortaya çıkan hijyen sorununa çözüm getirmek amacıyla bu projenin hayata geçirildiği belirtildi. Çankaya, Keçiören ve Gölbaşı Belediyeleri de bu süreçte ABB’ye destek verdiklerini ifade etti.

adsiz-tasarim-57.png

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Ankara’daki öğrencilerin sağlıklı ve hijyenik bir ortamda eğitim almasını hedefleyen ABB, projenin ilk gününde 208 personel ve 44 aracıyla 10 bin 376 öğrencinin öğrenim gördüğü 22 okulun 454 dersliğini temizledi. Ayrıca, okullarda ilaçlama çalışmaları da gerçekleştirildi.

ABB'nin okullara temizlik taleplerini almaya başlamasının ardından 265 okul bu hizmetten faydalanmak için başvuruda bulundu. Ancak, başvuran okullardan 106'sı çeşitli nedenlerle son dakikada başvurularını iptal etti.

TEMİZLİK VE DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI BAŞLATACAĞIZ

Kent Estetiği Daire Başkanı Esra Güngör, “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesi hakkında yaptığı açıklamada, “Ankara'da eğitim veren okullara temizlik ve hijyen malzemeleri dağıtımının yanı sıra hafta sonları da temizlik ve dezenfekte çalışmalarına başlayacağız. Her hafta sonu 50 okulun bu hizmetten yararlanmasını hedefliyoruz” dedi.

52 OKULDA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

28 ve 29 Eylül tarihlerinde 52 okul için temizlik planlaması yapıldığını belirten Güngör, “Toplam 30 bin 985 öğrencinin kullandığı 52 okulda okul içi ve avlusunda temizlik, dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları programlanmıştır” şeklinde bilgi verdi. Ayrıca, bazı okulların son dakikada taleplerini iptal ettiklerini kaydetti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.