Ankara Büyükşehir ve Yenimahalle Belediyelerine büyük ceza

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Yakacık Mahallesindeki bir araziye hafriyat ve atık döken Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesine 1 milyon 299 bin 54’er TL para cezası kesti.

Ankara Büyükşehir ve Yenimahalle Belediyelerine büyük ceza
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesine hafriyat ve atık döktükleri için ceza kesildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belediyelerin Yakacık Mahallesindeki bir araziye kaçak döküm yaptığı tespit edildi.

Eski mobilya, yalıtım malzemesi ve belediye atıklarının dökülmesi nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye ile Yenimahalle Belediyesine 1 milyon 299 bin 54'er TL para cezası uygulandı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Bakanlığımız Ankara İl Müdürlüğüne gelen ihbar üzerine yapılan incelemede; Yenimahalle Yakacık Mahallesi'ndeki bir araziye atık bırakıldığı tespit edilmiştir. Hafriyat döküm alanı olmayan ve düzenli depolama lisansı bulunmayan araziye Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi tarafından kaçak döküm yapıldığı belirlenmiştir. Kirliliğe neden olan Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesine, Çevre Kanunu’na istinaden ayrı ayrı 1 milyon 299 bin 54 TL idari para cezası uygulanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.