Ankara Çankaya'da milli coşku tavan yaptı

Çankaya Belediyesinin Ahlatlıbel Atatürk Parkı'na kurduğu dev ekrandan Türkiye-Çekya maçını izleyen Başkentliler, galibiyet coşkusunu hep birlikte açık havada yaşadı.

Ankara Çankaya'da milli coşku tavan yaptı
Yayınlanma:

Avrupa Futbol Şampiyonası'na F Grubu'ndan katılan Türkiye, son maçında bir sonraki turun biletini aldı. İlk önce Gürcistan ve Portekiz ile karşılaşan Türkiye, dün akşamki maçında Çekya karşısında büyük bir zafere imza attı. Ay yıldızlılar, rakip Çekya'yı 2-1’lik skorla mağlup ederek adını EURO 2024'te son 16'ya yazdırdı. Çankaya Belediyesi de Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda kurduğu 2 dev ekranda Çankayalıları milli heyecanla buluşturdu.

Soluk soluğa geçen maçta A Milli Takımı'nın gollerini 51'de Hakan Çalhanoğlu ve 90+4'de Cenk Tosun attı. Çekya'nın golünü ise 66'da Soucek kaydetti. Türkiye 2-1'lik skorun ardından Avrupa Futbol Şampiyonası'nda bir sonraki tura yükselerek Avusturya ile eşleşti. Çankaya'da açık havada maçı izlemeye gelenler arasında CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Özsoy ve meclis üyeleri de yer aldı.

cankayamac2.jpg

ŞAMPİYONA MAÇLARI AHLATLIBEL’DE İZLENECEK

Turnuvaya galibiyet ile iyi bir başlangıç yapan Türkiye, Çekya karşısında kazandığı zaferle son 16 takımlarından Almanya, İsviçre, İspanya, İtalya, İngiltere, Slovenya, Danimarka, Avusturya, Fransa, Hollanda, Portekiz, Romanya, Belçika, Slovakya ve Gürcistan arasında biletini aldı. Bir sonraki tur maçları da yine Ahlatlıbel Atatürk Parkında gösterilmeye devam edecek. 29 Haziran tarihinden başlayacak son 16 turunda Milliler, 2 Temmuz saat 22.00'de Avusturya ile mücadele edecek. Çeyrek final maçları 5-6 Temmuz'da, yarı final maçları ise 9-10 Temmuz tarihlerinde oynanacak.

cankaya-mac.jpg

Çankaya Belediyesi, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarını 14 Temmuz’a kadar dev ekranlarında göstermeyi sürdürecek.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.