Ankara dahil 32 kentte sarı alarm! Ankara Valiliği dün uyarmıştı!

Meteoroloji 32 şehir için ‘’sarı’’ alarm verdi. Alınan son bilgilere göre 6 bölgemizde sağanak beklenirken sıcaklıklar yağış bölgelerinde düşüşe geçiyor. Sel ve taşkın riskine karşın uyarılar devam ediyor.

Ankara dahil 32 kentte sarı alarm! Ankara Valiliği dün uyarmıştı!
Yayınlanma:

Ankara'da son günlerde yaşanan sağanak yağışlar sel ve taşkınları da beraberinde getirdi. Ülke genelinde de sıcaklık düşüyor. Meteoroloji 32 kent için ''sarı'' alarm uyarısı verildi. Ülkemizin bazı bölgelerinde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

32 ŞEHİR İÇİN ''SARI'' ALARM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Van çevrelerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

kepce.jpg

Yağışların; İç Ege, Akdeniz'in iç ve batı kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İŞTE SARI ALARM VERİLEN 32 İLİMİZ:

"İzmir, Mersin, Konya, Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Isparta, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kütahya, Manisa, K.Maraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Aksaray, Karaman, Kırıkkale ve Osmaniye."

ANKARA VALİLİĞİ UYARDI

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre, bugün kuvvetli ve etkili yağışların devam etmesinin beklendiği belirtildi. Sağanak ve gök gürültülü yağışların il genelinde yarın da kuvvetli olacağının tahmin edildiği vurgulanan açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

ANKARA İÇİN HAVA DURUMU

sel.jpg

ANKARA: 26, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren güney ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.