Ankara Demirciler Esnaf ve Sanatkârlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Genel Kurul Toplantısında 2024 yılı kararları alındı

Ankara Demirciler Esnaf ve Sanatkârlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi 2023 yılı Olağan Genel Kurul toplantısında Yönetim Kurulu’na verilecek yetkiler, geçmiş yılın bütçe değerlendirmesi ve 2024 yılının bütçe görüşmeleri yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri karara bağlandı.

Ankara Demirciler Esnaf ve Sanatkârlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Genel Kurul Toplantısında 2024 yılı kararları alındı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Yönetim Kurulu’na verilecek yetkiler, geçmiş yılın bütçe değerlendirmesi ve 2024 yılının bütçe görüşmeleri kapsamında Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Abdullah Canter Toplantı Salonu’nda bir araya gelen Ankara Demirciler Esnaf ve Sanatkârlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yöneticileri ve üyeleri Ankara Yakacık'ta yapılacak olan ‘Yüzyıl Sanayi Sitesi’ için gündem maddelerini karara bağlandı.

img-2049.jpg

ANKARA’DA YENİ BİR SANAYİ SİTESİ KURULUYOR

Ankara Demirciler Esnaf ve Sanatkârlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hayrettin Yıldırım toplantının açılış konuşmasında çevre ilden gelen başkanları ve genel kurula katılan ortakları selamladıktan sonra genel kurulun açılışını yaptı. Divan Başkanlığını Ali Çetin’in yaptığı Ankara Demirciler Esnaf ve Sanatkârlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi 2023 yılı Olağan Genel Kurulu büyük bir olgunlukla gerçekleşti. Alınacak kararlar, ‘Yüzyıl Sanayi Sitesi’ için gündem maddeleri tek tek okundu ve oylamaya sunuldu. Tüm gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

img-1837.jpg

Gelir gider tablosuna yönelik açıklama yapan Kooperatifin Muhasebe Müdürü Şerife Akgüllü mali konularda, Kooperatif’in mühendisi Ergün Genç ise teknik konularda Genel Kurulu bilgilendirdi.

img-1777.jpg

“ARAZİ TAPULARI 5 OCAK 2024’TE ALINDI”

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Kooperatif Başkanı Hayrettin Yıldırım Yüzyıl Sanayi Sitesi’ne dair şunları açıkladı: “Uzun zamandır yılmadan, usanmadan çalışarak, uzun uğraşlar sonucunda Ankara Yenimahalle ilçesi Yakacık Mahallesi'nde bulunan hazineye ait 334 bin 845 metrekare arazinin tapularını 5 Ocak 2024 tarihinde aldık. Bütün ortaklarımıza ve esnaflarımıza hayırlı olsun. Kooperatifimiz adına alınan bu araziler imar parselleri olup 25 adet adadan oluşmaktadır. Parseller yaklaşık 600 metrekareden oluşacak ve 500 metre kapalı alanlar halinde yapılabilecektir. Kooperatifimize 4706 sayılı Kanuna göre doğrudan satış yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Milli Emlak Genel Müdürlüğünün göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

1-001.jpg

“PROGRAMA ALINDIKTAN SONRA İNŞAAT BAŞLAYACAK”

Sözlerini sürdüren Yıldırım konuşmasının devamında şöyle dedi: “Kooperatif Yönetim Kurulu olarak tapularımızı aldıktan sonra akabinde altyapı ve üstyapı inşaatlarına kredi almak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvuruda bulunduk. Yatırım programına alınması halinde kooperatifimiz kendi imkanlarıyla nisan, mayıs gibi inşaata başlayacaktır. Bakanlığın kredi şartları çok uygun olup, altyapı inşaatlarında yatırımın tamamı üst yapı inşaatlarının ise yatırımının yüzde 70’i kredi olarak karşılanacaktır. Kredi ödeme şartları çok uygun olup tamamlanıp işten alındığı tarihten üç yıl sonra başlamak üzere yıllık faizi yüzde 3 olarak 10 yıl süreyle ödenecektir. Piyasada kredi şartlarının çok yüksek olduğu bugünlerde esnaf ve sanatkarımızın yanında olarak çok düşük faizle bizleri destekleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza esnaf, sanatkarımız ve kooperatifimiz adına şükranlarımı sunuyorum.”

img-1764.jpg

YILDIRIM KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Kooperatif Başkanı Hayrettin Yıldırım, il dışından katılan oda başkanlarını tanıttı ve divana şu sözlerle teşekkür etti: “Genel kurulumuza il dışından gelen misafirlerimiz var. Adana Oda Başkanımız Muhittin Doğan aramızda, kendisi aynı zamanda Federasyon Genel Başkan Vekilim. Mersin Oda Başkanımız aynı zamanda Federasyon Yönetim Kurulu üyemiz olan Ayhan Kabali, Hatay Oda Başkanımız Zeki Murat Kuru, Kırklareli Oda Başkanımız Ömer Topuz aramızda, hepiniz hoş geldiniz. Bursa Oto Tamircileri Odası Başkanımız Mustafa Genç aynı zamanda Federasyon Başkan Vekilim burada aramızda, siz de hoş geldiniz.

2-001.jpg

Divan Başkanımız Ali Çetin ve kurulda hazır bulunan bakanlık temsilcilerine teşekkür ederiz.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.