Ankara derbisi için hazırlıklar tamam: Nefes kesen TSYD maçı öncesi son bilgiler

Ankara'nın asırlık iki çınarı olan MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği, TSYD Ankara Kupası’nda saat 16’da kupa mücadelesi verecek.

Ankara derbisi için hazırlıklar tamam: Nefes kesen TSYD maçı öncesi son bilgiler
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nin düzenlediği ve bu sezon iki kez ertelenen TSYD Ankara Kupası maçında Ankara’nın asırlık iki çınarı karşı karşıya gelecek.

Bir tarafta kupayı 18 kez alan Kırmızı kara Gençlerbirliği, diğer tarafta 17 kez bu kupanın sahibi olan Ankara’nın sarı lacivertli takımı Ankaragücü, Eryaman Stadı’nda kupa mücadelesi verecek.

56.'sı düzenlenen TSYD Kupası’nın ilkini Gençlerbirliği, sonuncusunu ise MKE Ankaragücü kazandı.

Toplamda Gençlerbirliği 18, MKE Ankaragücü 17 kez kupanın sahibi olurken, Ankaraspor 4, Konyaspor ise 3 kez kazanarak kupayı en çok kazananlar listesinde yer aldı.

zaw.jpg

SON 2 FİNALDE BİRER ŞAMPİYONLUK

2021-2022 ve 2022-2023 sezonlarında da iki takım finalde karşılaşmıştı.

2021-2022 sezonunda maçı kadın hakem Gamze Durmuş Pakkan yönetmişti ve maçın normal süresi ile uzatmaları 0-0 bitmişti. Gençlerbirliği o sezon kupayı penaltılar sonucunda 5-3 kazanmıştı.

Gençlerbirliği’nde İlker Karakaş, Gökhan Altıparmak, Dmytro Grechyshkin, Serdarcan Eralp, Metehan Mert penaltıları gole çevirmişti.

Ankaragücü’nde ise Erdem Özgenç, Cem Ekinci, Ali Kaan Güneren penaltılarda golü kaydetse de Lukasik’in vuruşunu kaleci Ramazan kurtarmıştı. Gençlerbirliği Metin Diyadin yönetiminde kupanın sahibi olmuştu.

2022-2023 sezonunda ise Süper Lig’de mücadele eden Ankaragücü, TFF 1.ligde mücadele eden Gençlerbirliği’ni Tasos, Sinan ve Jese’nin golleriyle 3-0 yenmiş ve kupanın sahibi olmuştu.

Geçen sezon şampiyon olan Ankaragücü’nün ilk 11’den sarı lacivertlilerde kalan isimler Bahadır, Atakan, Tasos, Pedrinho ve Ali sowe.

Gençlerbirliği’nin son TSYD maçında sahada olan futbolcularından ise hiçbiri bu sezon Kırmızı karalıların kadrosunda yer almıyor.

EZELİ RAKİPLERİN MÜCADELESİNDE ANKARAGÜCÜ ÖNDE

İki takım toplamda 86 kez birbiriyle karşılaştı. Bu maçlarda Ankaragücü 35 galibiyet alırken, Gençlerbirliği ise 27 galibiyet aldı. 24 maçta ise iki takım birbiriyle yenişemedi.

Ankaragücü bu maçlarda 120 gol atarken, Gençlerbirliği 109 gol attı.

Ankaragücü ile Gençlerbirliği’nin birbirleriyle oynadığı son 10 maçta Ankaragücü 5, Gençlerbirliği 3 kez kazandı, 2 maç ise berabere bitti. İki takımın arasında oynanan son 5 maçın 4’ünü Ankaragücü kazanırken diğer maç 0-0 biten TSYD kupası finali oldu.

Gençlerbirliği, Ankaragücü’nü son olarak 23 Şubat 2020 tarihinde 1-0 yenmeyi başardı. Süper Lig’deki o maçta Gençlerbirliği’nin golünü Sio atmıştı.

09.jpg

MAÇLA İLGİLİ SON BİLGİLER

Gençlerbirliği’nde bu maç öncesinde 5 eksik var.

Kırmızı Karalarda sakat isimler Sambou Yatabare,Abdullah Durak ve Amilton’un yanı sıra milli takımlarda bulunan Shaocong Wu ile Ertuğrul Çetin, Ankaragücü maçı kadrosunda yer almayacak.

Ankaragücü’nde ise bir süredir sakat olan Kitsiou takımla antrenmanlara başlasa da bu maçta ilk 11’de riske edilmesi beklenmiyor.

Her iki takımda maçla ilgili son hazırlıklarını tamamladı. İki genç isim Emre Belözoğlu ile Sinan Kaloğlu ikinci kez teknik direktör olarak karşı karşıya gelecek.

İki teknik adam 2021-2022 sezonu 33. Hafta mücadelesinde Altay ve Başakşehir teknik direktörü olarak kulübede yer almışlardı ve maç 1-1 sona ermişti.

İki takımın yarın saat 16.00'da oynanacak olan maçını Hakem Gürcan Hasova yönetecek. Maç esnasında Ankara'da sağanak yağış bekleniyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.