Ankara Emniyeti, Yenimahalle'yi bilgilendirdi: Jandarma telefonda operasyon yapmaz

Ankara Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Yenimahalle ilçesinde muhtarlar, okul müdürleri ve site yöneticileriyle bir araya gelerek asayiş ve narkotik suçları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Ankara Emniyeti, Yenimahalle'yi bilgilendirdi: Jandarma telefonda operasyon yapmaz
Yayınlanma:

Sinan Bengier Tiyatro Salonu'nda düzenlenen toplantıya katılan Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı İtibar Ceyda Cengiz, güvenlik hizmetlerinde toplumun desteğini sağlama ve suçla mücadelede katılımcılığı artırma amacı taşıdıklarını vurguladı.

Cengiz, Yenimahalle'deki güvenlik sorunlarını tespit etmek ve çözüm üretmek için bu tür toplantıların düzenlendiğini belirterek, "İlçemizde son dönemde güvenlikle ilgili konuların gündemde olduğunu biliyoruz. Sizlerin gözlemleri ve önerileri, alınacak tedbirlerin daha etkin olmasını sağlayacaktır. İlçe sakinlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının geri bildirimleri, daha güvenli bir Yenimahalle için yol haritamızı belirleyecek" dedi.

Toplantıda ayrıca, Polis Memuru Şengül Toksoy, katılımcılara hırsızlık olaylarına karşı alınabilecek basit ancak etkili önlemler konusunda bilgi verdi. Apartman girişlerine sensörlü aydınlatma ve güvenlik kameralarının takılmasının caydırıcı olduğunu ifade eden Toksoy, posta kutularında biriken faturaların hırsızlar için hedef oluşturabileceğini söyledi. Ayrıca, apartman kapısının yabancılara açılmaması gerektiğini hatırlattı.

Toksoy, dolandırıcılık vakalarına karşı da önemli uyarılarda bulundu: "Hakim, savcı, polis ya da jandarma telefonda operasyon yapmaz, kişisel bilgilerimizi sormaz. Tanımadığımız kişilerden gelen telefon ve mesajlara karşı dikkatli olalım. Telefon dolandırıcılarına karşı en kısa sürede telefonu kapatmamız en doğru adım olacaktır."

Toplantıda, vatandaşların güvenlik konusundaki soruları yanıtlandı ve talepleri dinlendi. Bu tür etkinliklerin, ilçenin güvenliğinin sağlanmasında önemli bir rol oynayacağı vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.