Ankara esnafı su baskınlarına isyan etti

Ankara'da ani bir şekilde başlayan sağanak ve dolu yağışı nedeniyle bazı bölgelerde su baskınları yaşandı. Bu durum sokaktaki vatandaşlar ve sürücüler için zor anlar yarattı.

Ankara esnafı su baskınlarına isyan etti
Yayınlanma:

Ankara'da ani bir şekilde başlayan sağanak ve dolu yağışı nedeniyle bazı bölgelerde su baskınları yaşandı. Bu durum sokaktaki vatandaşlar ve sürücüler için zor anlar yarattı. Yoğun yağış nedeniyle su baskınları meydana gelerek ev ve iş yerleri suyla dolarken, cadde ve sokaklar da su birikintileriyle dolup taştı ve araçlar su altında kaldı. Sürücüler biriken sular yüzünden ilerlemekte güçlük çekerken, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise kapalı alanlara sığınarak yağışın durmasını bekledi.

Sağanak yağışın ardından Sıhhıye Kapalı Otopark çevresindeki esnaflar, büyük maddi zararlarının olduğunu ifade etti. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla dükkanlarındaki su tahliyesini yapmaya çalışıyor.

aw912366-01.jpg

Pazarcı esnafı Murat Bozgül, yağmur nedeniyle ıslanan ürünleri ucuz fiyata sattığını belirterek, durumu anlattı. Bir diğer esnaf Tamer Akdemir ise medikal ürünler satan dükkanında sel sularının yol açtığı zararı dile getirdi. Raf sistemlerinin yıkıldığını, malzemelerin kullanılamaz hale geldiğini ve maddi olarak büyük bir zararın olduğunu ifade etti. İtfaiyenin yardıma gelip geleceğini söylemesine rağmen henüz gelinmediğini belirtti.

Yaşanan bu olaylar, yağışın ani ve şiddetli olması nedeniyle vatandaşlar ve esnaf arasında maddi kayıpların yanı sıra endişe ve mağduriyet yaratmıştır.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.