Ankara Etimesgut Belediyesi’nde 12,5 milyon lira polemiği

Etimesgut Belediyesi meclis toplantısında 19 Mayıs etkinliklerinde rol arkadaşının şirketine doğrudan temin ile 12,5 milyon liralık organizasyon işi verdiği iddiası, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ile AK Parti Etimesgut Belediyesi Meclis Üyesi Uğur Çağlar arasında polemiğe neden oldu.

Ankara Etimesgut Belediyesi’nde 12,5 milyon lira polemiği
Yayınlanma:
Güncelleme:

Etimesgut Belediye Başkanlığına adaylığını duyurduğunun ilk gününden beri gündemden düşmeyen Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun,19 Mayıs etkinlikleri için rol arkadaşının şirketine doğrudan 12,5 milyon lira aktardığı iddia edildi. Belediye Meclis toplantısında Başkan Beşikçioğlu ile AK Partili Meclis Üyesi Uğur Çağlar arasında tartışma yaşandı. Başkan Erdal Beşikçioğlu, iddialara karşılık Çağlar’a, “Bence siz bu etkinlikten değil, 19 Mayıs’tan rahatsız oldunuz.” diye karşılık verdi.

Meclis Üyesi Uğur Çağlar ise Başkan Beşikçioğlu’na cevaben, “Üç günde harcanan 12,5 milyondan bahsetmek istiyorum. Bu 12,5 milyon 3 günlük konser için harcandı. Biz 19 Mayıs’ta kutlama yapılmasın gibi bir şey söylemiyoruz. Biz 19 Mayıs’la ilgili etkinlik yapılmasın demiyoruz. Buna ilişkin bizim bir itirazımız yok. Mesele birçok etkinlik yapıldı. Bundan daha bir sene evvel yapılmış olan 10 günlük festivalin seslendirme sanatçılarına biz 11 milyon para harcarken, 3 günde 12,5 milyon para harcayacağız ve ben Etimesgut Belediyesi Meclis üyesi olarak bunu sorunca burada neymiş efendim ‘Sayın başkanın tanıdıklarıymış sanatçılar. Bu sanatçılar tanıdıkları olduğu için ne yapacakmış! Arkadaşlar siz burada bir şey yönetiyorsunuz. Evet birçok insanı tanırsınız. Ama bu tanıdıklarınızla ilgili iş yaparken, daha dikkatli olmanız gerekir.” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili ve Etimesgut Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Nihat Yalçın da tartışmalara dahil olarak Başkan Beşikçioğlu’na sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Yalçın, yaptığı paylaşımda Başkan Beşikçioğlu’na yönelik şu ifadeleri kullandı: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış. Sn. Erdal Beşikçioğlu, Biz tam olarak, rol arkadaşınızın şirketine 12,5 milyon liralık doğrudan temin ile iş verip, milletin parasının peşkeş çekilmesinden rahatsız oluyoruz. Atatürk maskesinin altına gizlenip konuyu çarpıtmayın. Ayıp!

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.