Ankara Etimesgut'ta çocuğu ısıran köpek sokağa salınacak

Ankara’nın Etimesgut Belediyesi, ilçede bir çocuğu ısıran sokak köpeğiyle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Ankara Etimesgut'ta çocuğu ısıran köpek sokağa salınacak
Yayınlanma:

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, köpeğin 10 günlük sağlık gözetim sürecinin ardından alındığı yere geri bırakılacağını duyurdu.

Beşikçioğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Yapracık Mahallesi’nde yaşanan köpek ısırma olayını büyük bir hassasiyetle takip ettiğini belirtti. Köpeğin Y.K. isimli çocuğu ısırmasının ardından hızlı bir şekilde harekete geçtiklerini söyledi. “Isıran köpeğin yeşil küpesi, Sincan Belediyesi’ne kayıtlı bir sokak hayvanı olduğunu ortaya koyuyor,” diyen Beşikçioğlu, köpeğin sağlık kontrolleri için Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait Geçici Hayvan Bakım Evi’ne götürüldüğünü ifade etti. Köpeklerden birinin sahiplendirildiğini, diğerinin ise 10 günlük gözetim sürecinin ardından alındığı yere geri bırakılacağını açıkladı.

Başkan Beşikçioğlu, ilçede diğer bölgelerden bırakılan köpeklerin sayısında artış gözlemlediklerini belirterek, bu durumun can dostları için yapılan titiz çalışmalara zarar verebileceğini söyledi. “Bu nedenle, hem sokak hayvanlarımızın hem de vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz,” dedi.

Beşikçioğlu, “Çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın sağlığını ve yaşam hakkını ne kadar önemsiyorsak, her sokak hayvanının can güvenliğini de aynı şekilde önemsiyoruz,” şeklinde konuştu. Sokak hayvanlarından gelen her şikayetin ciddiyetle ele alındığını ve gerekli işlemlerin yapıldığını vurguladı. Isırılan çocuğun sağlık durumu titizlikle incelenmiş olup, aşı kartı ve sağlık raporları kamuoyuyla paylaşılmıştır. Beşikçioğlu, köpeğin zarar görmemesi ve çocuğun doğru bir şekilde tedavi edilmesi adına sürecin dikkatle yürütüldüğünü belirterek, hayvanseverlerden anlayış ve işbirliği beklediklerini ifade etti.

Başkan Beşikçioğlu, sokak hayvanlarının korunması ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanmasının belediyenin en büyük sorumluluğu olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.