Ankara Etimesgut’ta okulun kırık kapısı değiştirildi, veliler rahat bir nefes aldı

Ankara’da Etimesgut’ta bulunan Sakarya Okulunda eğitim-öğretim güvenlik sorunlarıyla başlamıştı; ancak sorunlar bir bir çözülüyor, veliler rahat bir nefes alıyor.

Ankara Etimesgut’ta okulun kırık kapısı değiştirildi, veliler rahat bir nefes aldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: MURAT BÖLÜK

Etimesgut Piyade Mahallesi'nde bulunan Sakarya Ortaokulunda öğrencilerin kırık kapının altından geçmesi velileri tedirgin etmişti. Öğrencilerin geçerken kafalarına tel saplanma ihtimali velilerde huzursuzluğa neden olmuştu. Velilerden gelen tepkiler nedeniyle okul kapısı değiştirilerek sorun ortadan kaldırıldı, veliler ise rahat bir nefes aldı. Ayrıca ilerleyen günlerde okuldaki güvenlik seviyesini artırmak için güvenlik görevlisi tutulması amacıyla öğrencilerden 800 TL istendiği de iddia edildi.

etimesgut-3.jpg

"KAPININ DEĞİŞTİRİLMESİNE ÇOK SEVİNDİK"

Okul kapısının değiştirilmesi velileri rahatlattı. Anasınıfına çocuğunu getiren Güler K., okulun kapısının değiştirilmesi noktasında memnuniyetini dile getirdi. Güler K., “Okula ilk geldiğimizde okulun kapısını o halde görünce şaşırdık. Çocuklar kapının altından geçiyordu. Tellerin kafalarına saplanacağı endişesine kapıldık. Hem de dışarıdan art niyetli kişilerin okula girmesine de neden olabilirdi. Kapının değiştirilmesine çok sevindik. Ayrıca okulumuza da imkân dahilinde bir güvenlik tesis edilmesi, okulun güvenlik sorununu ortadan kaldıracaktır.” şeklinde konuştu.

etimesgut-1.jpg

Elif A. isimli veli ise, “Okula ilk geldiğimiz gün okulun kapısında böyle bir manzarayla karşılaşmak bizi şoke etti. Durumu okul yönetimine şikâyet ettik. Çünkü çocuklar kapının altından geçiyordu. Kafalarına demir çubuklar batabilirdi. Kapıyı değiştirdiği için okul yönetimine teşekkür ederiz. İlk haftadan çözüm bulunması içimizi rahatlattı.” ifadelerini kullandı.

OKULLARDAKİ SORUNLAR GÖZDEN KAÇMADI

Yeni eğitim öğretim yılının başlangıcında “okullar hazır” denilse de okullardaki sorunlar gözden kaçmadı. Anaokullarının uyum sürecinde okulların temizlik açısından henüz eğitime yeterince hazır olmadığı, uyum sürecinin uyumsuzlukla başladığı eleştirileri yapılmıştı.

etimesgut-2.jpg

Okullara verilen ödeneğin yetersiz olması nedeniyle öğrencilerden "kayıt parası, güvenlik parası" adı altında ücret istenmesi kimi zaman velililerle okul yönetimlerini karşı karşıya getiriyor.

Temizlik ve güvenlik, okulların en önemli sorunlarından olmasına rağmen, Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sendikaları tarafından çözüm üretmek noktasında geçen yıldan daha da geride kaldığı yönünde eleştiriliyor.

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Oğuz Özat, yaptığı paylaşımda, “Pazartesi itibariyle okullar açıldı. 70 bin okulda yeteri kadar temizlik personeli yok. Okullarda güvenlik görevlisi açığı bulunuyor. Birkaç yıl öncesinin 24-25 kişilik sınıfları 40 öğrenciyi geçmiş durumda.” eleştirisinde bulundu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.