Ankara Etimesgut’taki bu çay evinde ‘siyaset de küfür de yasak!’

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde bulunan çay evi, alışılmışın dışında bir uygulama başlatarak müşterilerine 'küfürlü konuşma' ve 'siyaset yapma' yasağı getirdi. Çay evinin camlarına, duvarlarına ve masalarına asılan afişlerde bu yasak açıkça belirtiliyor. İşletme sahibi Serdar Aktaş, bu uygulamanın amacı olarak toplumsal huzuru artırmayı ve kalp kırgınlıklarını önlemeyi hedeflediğini belirtti.

Ankara Etimesgut’taki bu çay evinde ‘siyaset de küfür de yasak!’
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: MURAT BÖLÜK

Ankara Etimesgut'ta faaliyet gösteren bir çay evi işletmecisi, işletmenin camlarına, duvarlarına ve masalara "küfürlü ve siyaset konuşmayınız!" uyarı yazısı astı. Toplumda kalp kırgınlığının önüne geçmek istediğini vurgulayan işletme sahibi Serdar Aktaş, “Kişilerin toplumda birazcık hareketlerine ve konuşmalarına dikkat etmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

cayevi-2.jpg

"HUZURSUZLUK ÇIKARMANIN GEREĞİ YOK"

Yıllardır çay evi işletmeciliği yaptığını söyleyen işletme sahibi Aktaş zamanla müşterilerin de buna alıştığını aktardı. İşletmeci Aktaş’a niçin böyle bir yazı koyma gereği duyduğunu sorduğumuzda şu cevabı verdi:

“İki arkadaş oturuyor, siyaset konuşmaya başlıyor. Canciğer, akraba, kardeş. Birbirlerine düşüyorlar. Huzursuzluk çıkarmanın bir gereği yok. Siyasetçiler zaten oturdukları yerden kendi keyiflerini sürüyorlar. Ekranlar karşısında bile birbiri ile kavga edenler dışarıda iş konuşuyorlar, yemek yiyorlar. Bunlar bir küsüyor bir daha yok. Küfür olmuyor sokak ortasındasın. Kişilerin toplumda birazcık hareketlerine ve konuşmalarına dikkat etmesi gerekiyor diye düşündüm ve böyle bir yazı asma gereği duydum ve nezih bir ortam oluşturmaya çalıştım.”

cayevi-1.jpg

"Peki, artık siyaset konuşulmuyor mu?" sorusuna da cevap veren Aktaş, müşterilerin de birbirlerini ikaz ve kurala uymayı teşvik ettiğini söyledi. Aktaş, müşterilerin “Bak burada siyaset konuşmak yasak, girmeyelim bu konulara!” dediklerini aktararak “Bu kural bizim için de geçerli. Tatsızlık çıkmasına gerek yok.” şeklinde konuştu.

"SİYASET MENFAAT ÇIKARLARINA DÖNÜŞTÜ"

Siyasetin menfaat çıkarlarına dönüştüğünü ve toplumun gündelik yaşamda karşılaştığı zorlukları da dile getiren Aktaş, küçük esnafın zor günler geçirdiğini, kiraların yükseldiğini ve insanların alım gücünün azaldığını belirtti. Aktaş, “10 TL’ye çay veren bir esnaf olarak, bu fiyatı bile pahalı bulanlar oluyor. Gaz ve su faturaları oldukça yüksek. Buna rağmen güler yüzle ve tatlı dille müşterilerimizi memnun etmeye çalışıyoruz.” dedi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.