Ankara, genç iklim elçilerini ağırladı

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden seçilen bu gençler, 2024 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP29) öncesinde Ankara'da toplandı.

Ankara, genç iklim elçilerini ağırladı
Yayınlanma:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın duyurusuna göre, üniversitelerden seçilen temsilci gençler, 11-24 Kasım tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek COP29 öncesi Yerel Gençlik Konferansı’nda (LCOY) bir araya geldi.

İki gün süren etkinlik, 200'ün üzerinde katılımcının katkılarıyla gerçekleşti. Açılış konuşmaları, Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü Babatunde A. Ahonsi, UNICEF Türkiye ADAP Bölüm Başkanı Chizuru Iwata ve İklim Değişikliği Başkanı Halil Hasar tarafından yapıldı.

Bakan Yardımcısı Suver, gençlerin iklim değişikliğinden en çok etkilenecek grup olduğunu vurgulayarak, "İklim elçilerimizin düzenlediği Yerel Gençlik Konferansı sayesinde gençlerimiz, sürdürülebilir ve daha yeşil bir dünya için fikirlerini geliştirerek ulusal iklim mücadelesine katkıda bulunacaklar." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.