Ankara Gölbaşı'nda sokak köpeği 5 yaşındaki kıza saldırdı!

Ankara’nın Gölbaşı’nda başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 5 yaşındaki Elif Yıldırım, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Sokak köpeği saldırısı, Şafak Mahallesi’nde meydana gelirken, küçük kızın tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.

Ankara Gölbaşı'nda sokak köpeği 5 yaşındaki kıza saldırdı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Olay, Gölbaşı’ndaki Şafak Mahallesi’nde, 876. Sokak'ta yaşandı. Apartmanın önünde arkadaşlarıyla birlikte oyun oynayan Elif Yıldırım, başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Köpekler küçük kızı ayağından sürükleyerek vücudunun çeşitli yerlerinden ısırdı. Olayı gören yoldan geçen bir vatandaş, köpeklere müdahale ederek Elif’i kurtardı.

AİLESİ ŞOKTA: "DÜNYA BAŞIMA YIKILDI"

Elif’in babası Cengiz Yıldırım, yaşadığı şoku şu sözlerle dile getirdi: "İlk haberi aldığımda elim ayağım birbirine dolandı, dünya başıma yıkıldı. Şu anda yoğun bakımda tutuyorlar. Kasık bölgesinden ciddi yaralanmış. Bu durumun başka çocukların başına gelmemesi için köpeklerin toplatılmasını istiyorum.”

ANNEANNENİN GÖZLERİ ÖNÜNDE GERÇEKLEŞTİ

Olay anını evin balkonundan izleyen anneanne Döndü Yıldırım, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Çocuklar oynuyordu, bir anda altı yedi köpek saldırdı. Torunumu ayaklarından sürüklediler. Yoldan geçen bir adam olmasa daha kötü şeyler olabilirdi. Elif geldiğinde titriyordu, konuşamıyordu. Hemen hastaneye götürdük."

KOMŞULAR DA ŞİKAYETÇİ: "SOKAĞA ÇIKAMAZ OLDUK"

Mahalle muhtarı Bayram Özkan, "Mahallemizde her hafta birkaç kişi köpeklerin saldırısına uğruyor. Yaşlılar sabah namazına gidemiyor, çocuklar okula gitmekten korkuyor. Bu durum artık kontrolden çıktı. Köpek hakları, insan haklarını geçti" şeklinde konuştu.

"KÖPEKLER TOPLANSIN, HALK RAHATLASIN"

Mahalle sakinleri, başıboş köpeklerin toplanmasını ve gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor. Özellikle çocukların ve yaşlıların güvende olabilmesi için yerel yönetimlerden acil bir çözüm bekleniyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.