Ankara İncirli'de kötü alışkanlıklar futbol filelerine takılıyor

Ankara'nın Keçiören ilçesine bağlı İncirli Mahalle Muhtarı Bektaş Yener Çelik, üç dönemdir sürdürdüğü görevde, kentsel dönüşüm ve artan sosyo-ekonomik sorunlara dikkat çekerken; bir yandan da çocukları kötü alışkanlıklardan korumak için açtığı futbol okulunda çalışmalarına devam ediyor.

Ankara İncirli'de kötü alışkanlıklar futbol filelerine takılıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

İncirli Mahalle Muhtarı Bektaş Yener Çelik, doğup büyüdüğü mahallesinde üç dönemdir muhtarlık görevini sürdürüyor. Ailesinin İncirli Mahallesi’nin kurucularından olduğunu söyleyen Çelik, mahallesinin tarihini şu sözlerle anlattı: “İncirli, Keçiören’in en eski mahalleleri arasında yer alıyor. 26 bin seçmenimiz ve 35 bin nüfusumuz var. 1982’de Keçiören ilçemiz belediye oldu, o zamana kadar Keçiören diye bir yer yoktu. Çocukluğumda İncirli, Etlik, Kalaba gibi mahalleler küçük bir beldeydi. Bugün 51 mahallemiz var ve İncirli, Keçiören’in en eski yerleşim yerlerinden biri olarak kendine has bir sosyo-kültürel yapıya sahip.”

"KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART, BİNALARIMIZ ÇÜRÜYOR"

Çelik, mahalledeki en büyük sorunlardan birinin kentsel dönüşüm ihtiyacı olduğunu belirterek, eski yapıların zamanla yıprandığını ve bu durumun mahalle sakinlerini zor durumda bıraktığını şu sözlerle ifade ediyor: “Maalesef Ankara’ya uzun süredir altyapı çalışması yapılmıyor. İncirli’de 60 yıllık binalar var ve bu yapılar artık çürüyor. Özellikle Keçiören’in yükselen rakımı ve bazı yapılarının yokuş ve dere yataklarına kurulması nedeniyle, bölge halkı zorluklar yaşıyor. Kayalık zemin üzerinde bulunmamıza rağmen, heyelan riski hâlâ mevcut. Bu da kentsel dönüşümün ne kadar acil olduğunu gösteriyor.”

incirlimuhtari2.jpg

"İCRA EVRAKLARI VE BORÇ MAKBUZLARI MASAMDAN HİÇ EKSİK OLMUYOR"

Mahallenin sosyo-ekonomik yapısının son yıllarda büyük değişim geçirdiğini ve bu durum karşısında sosyal yardımların öneminin arttığını vurgulayan Çelik, mahallesinde yardıma ihtiyacı olanların listesinin her zaman elinde bulunduğunu ve düzenli olarak yardımlar yapıldığını anlattı.

Çelik, mahallenin sosyo-ekonomik tablosunu şu şekilde ifade etti: “Eskiden her ay yardım yapıyorduk, şimdi iki ayda bir yapabiliyoruz. Her gün muhtarlığımıza 'yağ, çay, şeker yok' diyen komşularımız geliyor. Kira fiyatları 18-20 bin liraya kadar çıktı, asgari ücretle geçinen birinin burada yaşaması imkânsız. Aile içi şiddet, boşanma ve icra sayıları en üst seviyeye ulaşmış durumda. İcra evrakları ve borç makbuzları masamdan hiç eksik olmuyor. Ne yazık ki bizim yaptığımız yardım, denizde bir damla gibi kalıyor.”

20241008-000500-0000.png

"ÇOCUKLARI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAK İÇİN FUTBOL OKULU KURDUK"

Çelik, futbol tutkusunu muhtarlık görevi ile birleştirerek mahallesindeki gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için yedi yıl önce bir futbol okulu kurduklarını ve burada ücretsiz futbol kursları düzenleyerek uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıklarla mücadele ettiklerini dile getirdi.

incirli2.jpg

Muhtar Çelik, “Uyuşturucu kullanımının küçük yaşlara kadar indiğini ve Keçiören’de de çocukları tehdit ettiğini gördüm. Mahalleli ile birlikte uyuşturucu satıcılarına karşı ciddi bir mücadele verdik ve mahallemizi bu tehlikeden temizledik. Ardından, çocukları sporla bu tehlikelerden uzak tutmak için bir futbol okulu kurduk. Keçiören İlçe Spor Müdürlüğü’nün tahsis ettiği sahada haftanın belirli günleri antrenman yapıyoruz. Bu sayede hem çocuklarımız hem de aileleri mutlu. İncirli esnafı da bize maddi destek sağlıyor. 7 yıldır faaliyette olan futbol okulumuzda 6-16 yaş arası yaklaşık 500 öğrenci eğitim görüyor.” diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.