Ankara kaldırımlarındaki işgalin önüne geçilemiyor!

Ankara'nın kalbi olarak bilinen Kızılay'da, ara sokaklardaki kaldırım işgali devam ediyor. Başkent'in kangrenleşen sorunu haline gelen kaldırımların otomobil parkı olarak kullanılması vatandaşı canından bezdirdi.

Ankara kaldırımlarındaki işgalin önüne geçilemiyor!
Yayınlanma:

HABER: CANSU BALOĞLU

FOTOĞRAFLAR: GÜNSU ÖZMEN

Şehrin en kalabalık bölgelerinden biri olan Kızılay; alışveriş merkezleri, restoranlar, kafeler, iş hanları ve ofislerin yoğunluğuyla her gün binlerce insanı ağırlıyor.

Kızılay, Güvenpark ve çevresindeki ana caddelerde park alanları zor da olsa bulunabiliyor; fakat ara sokaklarda park sorunu ciddi boyutlara ulaşmıştı. Özellikle iş saatlerinde, çalışan ve gezmeye gelen vatandaşlar için park yeri bulmak büyük soruna dönüştü. Ara sokaklara yönelerek park arayışına giren sürücüler, kaldırımları otoparka dönüştürdü.

parkkkk.jpg

HER YERİ OTOPARK SANIYORUZ!

Araç sahipleri, uzun süre park yeri aramaktan dolayı zaman kaybı yaşarken, bazı vatandaşlar da kısa işleri olduğu yerlerde park yasağı olsa bile araçlarını kaldırımlara park etmek zorunda kalıyor.

otoparkk.jpg

Kızılay'da ara sokaklarda artan park sorunu, hem vatandaşların günlük yaşamını etkiliyor hem de şehrin genel ulaşım ve trafik düzenini bozuyor. Kendi araçlarına yer bulamadığından şikayet eden mahalle sakinleri "Kendi araçlarımıza bile yer bulamıyoruz. Dışarıdan gelen araçlar da buna eklenince kaldırımlar otoparka dönüşüyor. Çocuklarımızla yürüyeceğimiz kaldırım bile kalmadı. Bu durum ise yürümemizi, günlük yaşamımızı olumsuz etkiliyor." siteminde bulunuyor.

park-sorunu.jpg

Yerel yönetimlere çağrıda bulunan Ankaralılar, "Başkent'in her yerinde otopark sorununu var, idarecilerimiz bunu bir an evvel çözmeli!" talebini iletiyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.