Ankara Kalesi'ne bayram geldi, esnaf mutlu oldu!

Ankara Kalesi, Kurban Bayramı tatilinde beklenmedik bir yoğunluk yaşadı. Kale esnafı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisinden memnun kaldığını belirtti. Esnaflardan Gizem Altundağ, "Hiç beklemediğimiz kadar yoğun geçti." diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Ankara Kalesi'ne bayram geldi, esnaf mutlu oldu!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı olan ve şehrin önemli turistik yerlerinden biri olan Ankara Kalesi, Kurban Bayramı tatilinde yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Ankara sokakları, bayram tatilinde sakinleşirken, tarihi ve turistik semtler ise büyük bir yoğunluk yaşadı.

kaleesnaf.jpg

FARKLI ŞEHİRLERDEN YERLİ VE YABANCI ZİYARETÇİ

Kale esnaflarından Gizem Altundağ, Kurban Bayramı'nın ilk ve ikinci günü yaşadıkları bu yoğunluğu beklemediklerini belirterek, muhabirimize şu açıklamalarda bulundu:

"Hiç beklemediğimiz kadar yoğun geçti. Sabah saat 10:00 gibi başladığımız satışlarımıza akşam 20:00 civarlarına kadar devam ettik. Ankara'dan ziyaretçilerimiz oldukça azdı, bu da beklediğimiz bir şeydi açıkçası. Farklı şehirlerden yerli ve yabancı ziyaretçi yoğunluğu vardı. Bu da bizi çok sevindirdi; kalemizi Ankara dışında farklı yerlere de taşıma fırsatı bulduk."

kaleziyaret.jpg

"ANKARA'NIN BAYRAMDA İYİ DÜZEYDE ZİYARETÇİ ALDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Altundağ, bayramın yaz dönemine denk gelmesinin genellikle ziyaretçi yoğunluğunu deniz turizmi olan bölgelere çektiğini belirten Altundağ, "Bayramın yaz dönemine gelmesi ziyaretçi yoğunluğunu deniz turizmi olan bölgelere çekiyor, buna rağmen Ankara bayramda iyi düzeyde ziyaretçi aldığını düşünüyorum." dedi.

kaletaki.jpg

Ankara Kalesi'nin, özellikle bayram tatillerinde, hem yerli hem de yabancı turistler için cazip bir yer haline gelmesi, kale esnafının yüzünü güldürüyor. Esnaflar, bu yoğunluğun, ekonomik anlamda kendilerine olumlu yansıdığını ifade ederek, benzer yoğunlukların gelecek tatillerde de devam etmesini temenni ediyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.