Ankara Keçiören Estergon Türk Kültür Merkezinde Başkent manzarasının tadını çıkarın!

2005 yılında hizmete açılan Estergon Türk Kültür Merkezi başta Keçiören halkı olmak üzere birçok Ankaralının uğrak noktası haline geldi. Sevdiklerinizle vakit geçirebileceğiniz bir kompleks olan Estergon Türk Kültür Merkezi, ilk günkü önemini koruyor ve seyir için Ankaralıları kendine çekiyor.

Ankara Keçiören Estergon Türk Kültür Merkezinde Başkent manzarasının tadını çıkarın!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Keçiören ve Ankaralıların 2005’ten bugüne her zaman durak noktalarından biri olan Estergon Türk Kültür Merkezi ilk günkü ihtişamı ile hala dikkatleri üzerine çekiyor. Başkentlilerin Ankara manzarası eşliğinde yemek ve gezmek için tercihi ettiği mekanların başında Estergon Türk Kültür Merkezi yer alıyor.

img-0018.jpg

YILLARDIR ANKARALININ HİZMETİNDE

Keçiören Belediyesinin öncülüğünde hizmet veren Estergon Türk Kültür Merkezi, Ankara'nın eşsiz manzarasına ev sahipliği yapıyor. 29 Mayıs 2005 tarihinde kapılarını halka açan bu kültür merkezi, ismini Türk tarihinde özel bir yere sahip olan Estergon Kalesi'nden aldı. Tuna Nehri kıyısında tarihi bir iz bırakan bu kale, Estergon Türk Kültür Merkezinin mimarisinde ve atmosferinde önemli bir rol oynadı. img-0076.jpg

Estergon Türk Kültür Merkezi, bünyesinde barındırdığı Etnografya Müzesi ve Asya Bahçeleri ile ziyaretçilerine Türk kültürünü ve tarihini canlı bir şekilde sunuyor. Aynı zamanda, Estergon Restorant Türk Mutfağı, seyir terası ve kümbetle bütünleşen bir kompleks olarak yıllardır Ankaralılara benzersiz bir deneyim sunuyor.

img-0100.jpg

ANKARA’NIN MUAZZAM MANZARASINI İZLEMEK MÜMKÜN

Merkezin mimarisinde, Alanya Kalesi'ndeki Kızıl Kule'nin sekizgen gövdesinden ilham alınmış ve Selçuklu sultanlarının saç örgülerinden esinlenilerek süslenmiş sekizgen sütunları dikkat çekiyor. Estergon Restorant Türk Mutfağı katındaki kısa sütunlar, aynı saç örgüsü ile süslenmiş ve altlarına geleneksel Türk-İslam mimarisinde sıkça rastlanan kuş yuvaları yerleştirildi. Estergon Türk Kültür Merkezi'nin seyir terasından, Ankara'nın muazzam manzarasını izlemek ise adeta bir görsel şölen sunuyor. Gündüz şehrin hareketli atmosferini, akşamüstü güneşin altın rengine boyadığı manzarayı ve geceleyin parıldayan ışıklarla donanmış şehri bu eşsiz noktadan gözlemlemek ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunuyor.

img-0032.jpg

Estergon Türk Kültür Merkezi, sadece Türk kültürüne ve tarihine ev sahipliği yapmakla kalmayıp, aynı zamanda Ankara'nın güzelliklerini kuşbakışı izleyerek bu güzellikleri ziyaretçilere yaşatıyor. Keçiören Teleferiği ila yapılan yolculukta ise Estergon Kalesi’nin üzerinden geçip Ankara manzarasını doyasına yaşamanız için mükemmel bir deneyim sunuyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.