Ankara Keçiören Fatih Köprüsü'ndeki trafik sorununu tüp tünel çözecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Keçiören ilçesinin şehir merkezi ile bağlantısını sağlayan Fatih Köprüsü'ndeki trafik yoğunluğunu azaltmak için yeni bir projeye imza atıyor. Proje kapsamında, çift şeritli tüp tünel inşa edilecek.

Ankara Keçiören Fatih Köprüsü'ndeki trafik sorununu tüp tünel çözecek
Yayınlanma:

ABB kaynaklarından alınan bilgilere göre, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı, Fatih Köprüsü’nde yaşanan trafik sıkışıklığını gidermek, seyahat sürelerini kısaltmak ve yakıt maliyetlerini düşürmek amacıyla proje ihalesi düzenleyecek.

Proje, şehir içi trafik ağına katkı sağlamak ve alternatif güzergah oluşturmak amacıyla Keçiören ve Altındağ ilçeleri arasında Kazımkarabekir Caddesi ile Atatürk Caddesi’ni birbirine bağlayacak. Fatih Caddesi’ne paralel olarak inşa edilecek olan çift tüp tünel, "Keçiören Fatih Köprüsü Alternatif Karayolu Tüneli Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmet Alım İşi" adıyla düzenlenecek ihale şartnamesinde, yükleniciden en az 2 dakikalık animasyon hazırlanması da talep ediliyor.

Projenin Kazımkarabekir Caddesi istikametine giden hattının uzunluğu yaklaşık 2 bin 900 metre, Atatürk Caddesi istikametine giden hattının ise 3 bin metre olması hedefleniyor. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 gün içinde başlanacak olan işin 240 günde tamamlanması planlanıyor.

Son tekliflerin 16 Ekim Salı günü saat 14.30’da alınacağı ihale, ABB'nin internet sitesinden yayımlanacak. Bu proje, Ankara'nın ulaşım sorunlarına kalıcı bir çözüm sunmayı amaçlıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.