Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz: ''Bütün çiçekleri koparanlar baharın gelmesini engelleyemezler''
Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, ANGİKAD’ın 'Girişimcilik Yolu Dönüşüm: Kadın Girişimcilerle Yeniden Başla' projesinin tanıtım toplantısında, kadın girişimcilerin iş dünyasında daha güçlü bir konuma gelmesi gerektiğini vurguladı.
Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, ANGİKAD’ın 'Girişimcilik Yolu Dönüşüm: Kadın Girişimcilerle Yeniden Başla' projesinin tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Yılmaz, Kadınların toplumsal ve ekonomik hayatta daha fazla yer alması için Ankara Kent Konseyi olarak çaba göstereceklerini belirtti. Toplantıya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Şahin, Ankara Valisi Vasip Şahin, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Türköz, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, ANGİKAD Başkanı Gözde Diker ve sektör temsilcileri de katıldı.
''YAPILACAK ÇOK İŞ VAR''
Halil İbrahim Yılmaz, Dünyadaki Kadın, İş ve Hukuk Endeksi verilerine atıfta bulunarak, yüksek endeks değerine sahip ülkelerin genellikle kadın katılımının arttığı ve ekonomik gelişmişlik düzeyinin de buna paralel olarak yükseldiğini vurguladı. Kadınların işgücüne ve yatırıma katılımının ekonomik kalkınmaya önemli katkılar sağladığını belirten Yılmaz, Türkiye'nin kadın girişimciliği konusunda son yıllarda önemli adımlar attığını ancak hala yapılacak çok iş olduğunu dile getirdi.
''EŞİTSİZLİKLE MÜCADELE ETMEK GEREKİYOR''
Yılmaz, Türkiye'nin girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi, kadın girişimcilere yönelik destek programlarının genişletilmesi ve eşitsizlikle mücadelenin gerekliliği üzerinde durdu. Sivil toplum kuruluşlarının kadın girişimciliğini artırma ve destekleme konularında erişilebilir hedefler koyabileceğini ifade eden Yılmaz, kadınlara özel girişimcilik eğitimleri ve mentorluk programları düzenleyerek yeni girişimcilere rehberlik edebileceklerini belirtti. Yılmaz, bu programların iş stratejilerini geliştirmek, pazarlama becerilerini artırmak ve finansal yönetim konularında destek sağlamak amacıyla tasarlanabileceğini öne sürdü.
''ANGİKAD GİBİ ÖNCÜ VAKIFLAR KADINLARA DESTEK OLUYOR''
Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının start-up'lara iş dünyasındaki bağlantıları ve ağları genişletme fırsatları sunabileceğini dile getirdi. İş dünyasının deneyimli isimleriyle etkileşim, potansiyel iş ortaklıkları ve yatırımlar için kapıların açılabileceğini belirten Yılmaz, güvenli yatırım platformları, melek yatırımcılık ve filantropi aktivitelerinin duyurulması ve artırılması gerektiğini ifade etti.
Girişimcilik konusunda faaliyet gösteren vakıfların, özellikle ANGİKAD gibi öncü vakıfların başarılı projelerinin yerel ve ulusal düzeyde dikkat çektiğini söyleyen Yılmaz, mentorluk programları, eğitim seminerleri ve finansal destek gibi çok yönlü faaliyetlerle kadın girişimcilerin güçlenmesine katkı sağlandığını vurguladı.
''BÜTÜN ÇİÇEKLERİ KOPARANLAR BAHARIN GELMESİNİ ENGELLEYEMEZLER''
Yılmaz, Türkiye'nin potansiyelini vurgulayarak, benzer başarılı projelerle bu potansiyelin daha da artırılabileceğine dikkat çekti. Kadın haklarının genişlemesinin bir ülkenin siyasi sisteminin evrimine bağlı olduğunu belirtti.
Yılmaz ANGİKAD yönetimine teşekkür ederek, "Elinizin hamuru ile iyi ki bu işlere girdiniz. Kadın aklıyla doğru yapacağıma kendi aklımla yanlış yaparım diyen canlı türlerini mahcup ettiniz. Kız gibi vurarak iyi ki aklımızı başımıza getirdiniz. Bütün çiçekleri koparanlar baharın gelmesini engelleyemezler" ifadeleriyle sözlerini noktaladı.
Kaynak:Bülten
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.