Ankara Kültür Yolu Festivali Başkent'te!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin kültürel marka değerini artırmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin on birinci durağı, 21-29 Eylül tarihleri arasında başkent Ankara olacak.

Ankara Kültür Yolu Festivali Başkent'te!
Yayınlanma:

Festival, şehrin dört bir yanında düzenlenecek sanat etkinlikleriyle Ankaralıları sanat ve kültürle buluşturacak.

Ankara Kültür Yolu Festivali, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın CSO Ada Ankara’da vereceği açılış konseri ile başlıyor. Dünyanın en köklü orkestralarından biri olan Mariinsky Orkestrası ise 28 Eylül’de sahne alarak müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak. İranlı sanatçı Alireza Ghorbani ve birçok uluslararası sanatçı da festival kapsamında başkentlilerle buluşacak.

Festivalde ayrıca, Pop Art’ın efsane ismi Andy Warhol’un eserleri ve Pablo Picasso’nun seramikten resme uzanan sanatsal yolculuğu sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Ünlü dijital sanatçı Refik Anadol’un "Yeryüzü Rüyaları: Anadolu" eseri de Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde izlenebilecek.

ANKARA’DA SANAT VE MÜZİK DOLU GÜNLER

Festival süresince Başkent Millet Bahçesi’nde Ziynet Sali, Haluk Levent, Gazapizm gibi ünlü sanatçılar sahne alacak. Aynı zamanda Neyzen Ömer Faruk Keskin ve Türk Sanat Müziği gibi geleneksel müzik dinletileri de Neyhane Kültür Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Uluslararası işbirlikleriyle Ukrayna’dan Avusturya’ya, Guatemala’dan Çin’e birçok ülkeden sanatçı festivalde yer alacak. Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Bulgaristan Büyükelçiliği’nin katkılarıyla düzenlenen "Intro Bulgar Müzik Konseri"ne de ev sahipliği yapacak.

ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİKLER VE ATÖLYELER

Festival boyunca Başkent Millet Bahçesi’nde kurulacak Çocuk Köyü'nde çocuklar için atölyeler, tiyatrolar ve geleneksel gösteriler düzenlenecek. Ayrıca Ankamall AVM’de 25-29 Eylül tarihleri arasında TURSAK 20. Çocuk Filmleri Festivali gerçekleştirilecek.

ZENGİN SİNEMA VE FOTOĞRAF ETKİNLİKLERİ

Sinema tutkunları için de birçok etkinlik düzenleniyor. Derviş Zaim’in katılımıyla gerçekleşecek sinema söyleşisi ve Coşkun Aral ile Erol Doğaner’in katılacağı fotoğrafçılık etkinlikleri festivalin öne çıkanları arasında. Festival süresince fotoğrafseverler için "Türkiye’nin Güzellikleri" sergisi ve fotomaraton gibi özel etkinlikler düzenlenecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.