Ankara Mamak'ta köylüler tepkili, yetkililer sessiz!

Karayolları Genel Müdürlüğünün her bayramda kapattığı Gökçeyurt köy yolu yine kapatıldı. Karara tepki gösteren köylüler, yetkililerin sessizliğine ise anlam veremiyor.

Ankara Mamak'ta köylüler tepkili, yetkililer sessiz!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Ortaköy, Kutludüğün ve Gökçeyurt köylerinin Samsun Yolu'na bağlanma noktaları bu bayram da kapatıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2008 yılında yapımına başlanan alt-üst geçit, onca masrafa ve uygulanan fore kazıklarına rağmen kapatılarak proje durdurulmuştu. Trafiği rahatlatmak gerekçesiyle kapatılan yollar ise köylülerin çilesi oldu.

anadolu-20240613-001920-0000.jpg

Köylüler duruma tepki göstererek kapatılan yollar nedeniyle bayramlarının adeta zulme dönüştüğünü ifade etti.

anadolu-20240613-002012-0000.jpg

GEÇEN YIL EYLEM YAPILDI

Geçen yıl Kutludüğün köylülerinin yaptığı eylem, bu yıl tekrar yolun kapanmasını engelledi; ancak Gökçeyurt köylüleri o kadar şanslı değildi.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Samsun Yolu'ndaki trafiği rahatlatmak adına köyün yolları tekrar kapandı. Kıbrıs Köyü Sağlık Sosyal Yardımlaşma Derneği 2. Başkanı Çetin Çağlar, köylüler olarak tek isteklerinin, karayolları ve Ulaştırma Bakanlığının bir açıklama yaparak bariyerlerin niçin koyulduğunu ve köylülerin her bayramda neden buna mahkum edildiğini öğrenmek istediklerini ifade etti.

Acil bir müdahale gerektiren olaylarda hiç şanslarının olmadığını vurgulayan Çağlar, "Biz bayramlarda sürekli buna mahkûm ediliyoruz. Köyümüze girişimizi, köyümüzden çıkışımızı yasaklıyorlar. Bizim özgürlüğümüz kısıtlanıyor. Bayramlarda Allah göstermesin herhangi bir şey olmuş olsa bu beton bariyeri kimse kaldıramaz." dedi.

anadolu-20240613-002508-0000.jpg

"BU PROJE KİMİN MENFAATİNE İPTAL EDİLDİ?"

2008 yılında yapılmaya başlanan alt-üst geçidin, tonlarca beton ve tonlarca demir gömülmesine rağmen "birilerinin menfaati için" iptal edildiğini iddia eden Çetin Çağlar, "Bu proje kimin menfaatine iptal edildi? Bu projenin üstü neden kapatıldı? Biz bunu öğrenmek istiyoruz. Bizi hangi gerekçeyle bu bariyerlere mahkum ediyorlar? Biz neden fazla kilometre yapıp yakıt harcıyoruz?" sorularını yöneltti.

anadolu-20240613-002232-0000.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.