Ankara merkezli Toplum Çalışmaları Enstitüsü kuruldu!

Ankara merkezli bağımsız bir düşünce kuruluşu olarak konumlanacak Toplum Çalışmaları Enstitüsü kuruldu. Akademisyenler ve uzman isimlerden oluşan bu yeni oluşum, Türkiye’nin kronik sorunlarına yönelik çözüm önerileri geliştirmeyi amaçlıyor.

Ankara merkezli  Toplum Çalışmaları Enstitüsü kuruldu!
Yayınlanma:

Ankara merkezli bağımsız bir düşünce kuruluşu olarak hayata geçen enstitü bugün itibariyle yaşamına başladı. Toplum Çalışmaları Enstitüsü, siyaset, dış politika, ekonomi, şehircilik, hukuk, adalet, dijital dönüşüm ve girişimcilik gibi önemli alanlarda faaliyet gösterecek olan enstitü, toplumsal kutuplaşmanın gölgesinden uzak, bilimsel ve objektif analizler sunmayı hedefliyor.

ENSTİTÜ BAŞKANLIĞI OSMAN ERTÜRK ÖZEL’DE

Enstitünün başkanlığını üstlenen Av. Osman Ertürk Özel, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin objektif analiz yapabilen ve uygulanabilir öneriler sunacak bağımsız kuruluşlara olan ihtiyacının her zamankinden fazla olduğunu belirtti. “Yeni nesil zihinleri fikri üretime teşvik ederek, Türkiye’nin birikimine anlamlı katkılar yapma amacıyla yola çıktık” diyen Özel, politik kutuplaşmanın ağır toplumsal maliyetine dikkat çekti.

"KUTUPLAŞMANIN KISIRLAŞTIRICI GÖLGESİNDEN UZAKTA..."

Enstitünün kuruluş bildirgesinde, politik kutuplaşmanın toplum üzerindeki olumsuz etkileri vurgulandı. Osman Ertürk Özel, enstitünün bilgi üretiminde toplumsal ihtiyaçlara yönelik çalışmalara odaklanacağını ve bu çalışmalarda bilimsel, tarafsız bir duruş sergileneceğini belirtti. “Cumhuriyet değerleri ortak paydasında, akıl dışına itilen kurumların boşluğunu doldurmayı hedefliyoruz” ifadeleriyle, Türkiye’deki kurumsal eksikliği gidermeye yönelik güçlü bir misyon üstlendiklerini açıkladı.

UZMAN İSİMLERLE GÜÇLÜ BİR KADRO

Toplum Çalışmaları Enstitüsü, siyaset, dış politika, ekonomi, dijital dönüşüm ve şehircilik gibi farklı disiplinlerde uzmanlaşmış akademisyenler ve profesyonellerden oluşan bir kadroya sahip. Enstitü yönetiminde yer alan isimlerden bazıları şunlar:

  • Osman Ertürk Özel, Enstitü Başkanı
  • Prof. Dr. Dilek Başar, Ekonomi Programı Direktörü
  • Dr. M. Veysel Güldoğan, Dış Politika Direktörü
  • Doç. Dr. Asmin Kavas, Şehircilik Programı Direktörü
  • Çiğdem Gizem Okkaoğlu, Enstitü Genel Sekreteri

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.