Ankara metrosundaki kalabalık şaşırttı! Kuyruğu görenler o soruyu soruyor!

Kızılay Ankarakart İşlem Merkezi'nde, son zamanlarda yoğunluk nedeniyle uzun kuyruklar oluşturuyor. Yeni kart başvurusu yapmak isteyen öğrenciler, mevcut kartlarını güncellemek isteyenler ve kartlarında tamir ihtiyacı olan vatandaşlar, işlem merkezi önünde bekleyerek uzun sıralar oluşturuyor. Metrodaki kalabalığın sebebini anlamak isteyen yolcular ise "Buradaki kalabalık ne, bir şey mi var?" sorusunu soruyor.

Ankara metrosundaki kalabalık şaşırttı! Kuyruğu görenler o soruyu soruyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Memur ve öğrenci kenti olarak bilinen Ankara'da ulaşım kartı mesaisi başladı. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı 9 Eylül tarihi itibariyle başlayacak. Yeni kart çıkarmak isteyen veya mevcut kartlarını güncellemek isteyen öğrenciler toplu taşıma araçlarını kullanmak için Kızılay Metro altındaki EGO Genel Müdürlüğü Ankarakart İşlem Merkezi’ne gelerek işlemlerini halletmeye çalışıyor.

kuyruk.jpg

UZUN SIRALAR OLUŞTU

Okulların açılmasına sayılı günler kala, Ankarakart İşlem Merkezin’de yoğunluk yaşanıyor. Ekonomik açıdan okullarına rahat ulaşabilmeleri adına toplu taşımayı sürekli kullanacak olan öğrenciler, işlem merkezinde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Öğrenci belgesi, kimlik kartı ve fotoğraf ile başvuru yapan öğrenciler, metro ve otobüslerde kullanmak üzere abonman veya öğrenci kartı alabiliyor.

kuyruk3.jpg

METRO'YA GELEN ŞAŞIRIP KALDI

Metroyu kullanan vatandaşlar ise merkezdeki uzun kuyruklar karşısında kısa süreli de olsa şaşkınlık yaşıyor. Ankarakart İşlem Merkez’inde görülen bu yoğunluğun nedenin merak eden vatandaşlar, güvenlik personeline veya kuyrukta bekleyen kişilere "Buradaki kalabalığın sebebi ne?" diye soruyor.

kuyruk4.jpg

ÖĞRENCİ KARTI NASIL ALINIR?

Öğrenci kartı başvuru işlemleri; Kızılay, Dikimevi, Beşevler, Akköprü Metro İstasyonları ve Ankara Büyükşehir Belediyesinden gerçekleştirilebiliyor.

İstenen Belgeler :

Öğrenci olduğuna dair sistemde kaydı çıkarsa;

1-Nüfus cüzdanı
2-Bir adet vesikalık fotoğraf

Öğrenci olduğuna dair sistemde kaydı çıkmaz ise;

Üniversite Öğrencileri İçin :

1-Nüfus cüzdanı
2-Son bir ay içerisinde alınmış öğrenci belgesi
3-Bir adet vesikalık fotoğraf

Lise Öğrencileri İçin :

1-Nüfus cüzdanı
2-Son bir ay içerisinde alınmış öğrenci belgesi
3-Bir adet vesikalık fotoğraf

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.