Ankara Milletvekili Koray Aydın'dan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya soru yağmuru: "Sınırlarımız kevgir haline gelmiş!"

Ankara Milletvekili Koray Aydın, Türkiye'deki düzensiz göç sorununa dikkat çekerek, sınır güvenliği ve kaçak göçmenlerle ilgili sert eleştirilerde bulundu. Aydın, Türkiye'nin sınırlarının adeta "yol geçen hanına" döndüğünü ve sınırların kevgir haline geldiğini ifade etti.

Ankara Milletvekili Koray Aydın'dan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya soru yağmuru: "Sınırlarımız kevgir haline gelmiş!"
Yayınlanma:

Koray Aydın, mobil göç noktalarında yakalanan 126 bin 766 kaçak göçmenin ülkeye nasıl rahatça girebildiğini sorguladı. Bu durumun, Türkiye'nin sınırlarının yeterince korunmadığını ve kaçak göçmenlerin kolayca geçiş yapabildiğini gösterdiğini belirtti. Ayrıca, düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmesi için 22 özel uçak kaldırıldığını, ancak bu tür önlemlerin yerine daha kalıcı ve etkili çözümler üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Aydın, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti:

- Mobil göç noktaları tarafından tespit edilerek geri gönderme merkezlerine gönderilen 126 bin 766 düzensiz göçmenden kaçı sınır dışı edilmiştir?

- Mobil göç noktalarıyla tespit edilen 126 bin 766 göçmen ve son 14 ayda sınır dışı edilen 163 bin 745 düzensiz göçmen göz önüne alındığında, bu kadar kaçak göçmenin Türkiye’ye giriş yapmasının neden engellenemediğini ve sınır güvenliği konusunda kalıcı çözümlerin neden üretilmediğini sordu.

- Mobil göç noktası araçlarının bugüne kadar devlete maliyetinin ne kadar olduğunu ve bu araçların devlet bütçesine getirdiği yükün ne kadar Türk lirası olduğunu merak etti.

- 4 Haziran 2023 tarihinden bu yana sınır dışı işlemleri için gerçekleştirilen özel uçuşların devlete maliyetini öğrenmek istedi.

Aydın, ülkemizdeki kaçak göç ve düzensiz göçmen sorununu yakından takip etmeye devam edeceğini belirtti.

Koray Aydın, Genel Başkan Adayı olduğu İYİ Parti Kongresi sonrası 27 Haziran 2024'te partisinden istifa ederek yoluna bağımsız milletvekili olarak devam etme kararı almıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.