Ankara Polatlı’da 9 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasında ön rapor tamamlandı!

Ankara’nın Polatlı ilçesinde 9 kişinin yaşamını yitirdiği ve 30 kişinin de yaralandığı yolcu otobüsü kazasında inceleme yapan bilirkişi heyeti, ön raporunu tamamladı. Raporun detayları da kamuoyu ile paylaşıldı. İşte detaylar…

Ankara Polatlı’da 9 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasında ön rapor tamamlandı!
Yayınlanma:

Ankara'nın Polatlı ilçesinde meydana gelen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı trafik kazasında, Çetin Karayel'in kullandığı Öz Ağrı Seç Turizm'e ait yolcu otobüsü köprü ayaklarına çarptı. Kazada yaşamını yitirenler arasında Fezile Baydar (59), Suna Yaşar Bilgi (28), Ayşan İlman (49), Elif Mira İlman (9), Satı Polat (54), Mahmut Esin (32), Dilan Bayar (31), Muhammet Ozan Bayar (10) ve otobüs şoförü Çetin Karayel (45) bulunuyor. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.

BİLİRKİŞİ HEYETİNİN ÖN RAPORU

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından oluşturulan bilirkişi heyeti, kazaya ilişkin ön raporunu tamamladı. Raporda, otobüs şoförü Çetin Karayel’in şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymadığı belirtilirken, bu durumun kazanın doğrudan etkeni olduğu vurgulandı. Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ve Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kayıtlarının incelendiği raporda, otobüsün teknik bir arızaya sahip olmadığı ifade edildi. Asıl raporun detaylı incelemeler sonrası Başsavcılığa sunulacağı kaydedildi.

ANKARA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.